фирми продукти
представяме
работа
 
Летящото килимче

Не, това не е част от реквизита на екранизация на "Хиляда и една нощ". Това е мебел, създадена по идея на дизайнера Simon Desanta, наречена Flying Carpet Chair (Стол "Летящо килимче"). Въпреки името си обаче, тя нито е килимче, нито пък може да лети. Това е един необикновен стол с нестандартен и стилен дизайн.

Столът е направен от изключително здрав материал и дължи името и чара си на това, че създава илюзията именно за магическото летящо килимче от приказките. На пръв поглед изглежда, че се каните да седнете върху нещо, което се носи във въздуха и всеки момент може да полети обратно към небето. Всъщност Flying Carpet е нещо средно между мебел и елегантна скулптура.

Калъфът на мебела е с възможност за сваляне, а основата му е деликатна, но същевременно стабилна. Именно нейната деликатност и ненатрапчивост е причината за илюзията, че останалата част от мебела е разположена свободно в пространството.
Друг дизайнер, Nanimarquina, също е използвал идеята от приказката за Аладин, създавайки своя Flying Carpet. Тук обаче става въпрос за истинско килимче, което обаче може да бъде използвано и като своеобразно канапе. Тук става въпрос за нещо много по-различно от обикновените скучни килими, които познаваме. Килимчето предлага забавление и удобство както на децата, така и на техните родители. Покритието му е направено изцяло от новозеландска вълна, а "летящите" ъгълчета са подплатени с вълнен филц и полиуретанова пяна. Малкият вариант на килимчето е с размери 170 х 170 см., а големият – 170 х 254 см.


www.desanta.de


21 февруари 2010 08:32 | ????
От: здравка николова
от къде мога да си закупя това удоволствие????
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
летящото килимче, дизайн, стол, мебел, интериор, нестандартни мебели, Flying Carpet

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg