фирми продукти
представяме
работа
 
Лампа "Титаник"

След като за него се изписаха купища книги и създадоха холивудски филмов хит, разказващ неговата история, корабът "Титаник" се превъплъщава в ... лампа. Дело на английския дизайнер Чарлс Травелиан (Charles Trevelyan), тази необикновено лампа "потъва" в плота масата, върху която е поставена, точно както корабът, на който е кръстена. За създаването на модела, авторът е използвал формата на класическата настолна лампа - с изчистени линии и традиционна форма, а след това е преобразувал и разчупил класически модел по един доста необичаен начин.

Илюзията за "потъване" на лампата е създадена с помощта на диагонален разрез по дължината на лампата. Така тя напомня на музеен експонат с историческа стойност, замръзнал във времето и пространството. Колкото и да Ви се иска обаче да спасите "потъващата" лампа, това не би било добра идея, тъй като тя не може да стои изправена върху основата си, така както обикновените настолни лампи.

Основата на лампата "Титаник" е от дървесина, обработена с лаково покритие със силен блясък. Тя е съчетана с подобен на цвят абажур от стомана и памук. Моделът се предлага само в бяло и е с размери 33 см. на височина и 47 см. на ширина.

www.viablelondon.com


9 ноември 2009 13:22 | Лампа
От: Вени
Доста интересно. Харесва ми бих си купила такава лампа.
27 ноември 2008 22:11 | za lampata
От: jaima
mnogo gotino
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
лапма, титаник, дизайн, интериор, потъваща лампа

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg