фирми продукти
представяме
работа
 
Осветление отвъд въображението

Вярно е, че през последните години за дизайнерите е трудно да ни изненадат с нещо, тъй като всеки ден се сблъскваме с все по-невероятни на външен вид мебели и аксесоари. Когато обаче става въпрос за нещо наистина стилно и красиво, няма как да си затворим очите и да го подминем. Ето защо предлагаме на Вашето внимание част от колекцията на австралийското дизайнерско студио Yellow Goat, съставено то четирима млади и амбициозни специалисти. Това са няколко наистина нестандартни идеи за полилеи, предназначени за ползване в обществени сгради и офиси.

Този модел например се нарича Lulu и представлява съвкупност от 120 стъклени топки – някои с диаметър 90 мм., а други с диаметър 50 мм. Между топките са разположени 20 малки лампички. И всичко това, окачено на тънки жички от неръждаема стомана.
Този модел пък носи името Kraal и е съставен от 450 огънати и полирани тънки цеви от неръждаема стомана. Всички те са споени в произволна форма около специална алуминиева рамка. Светлината се произвежда от малки лампички, вградени в рамката. Размерите на полилея са 3 х 3 х 1 м.
Подобна на тази е и идеята на модела Seaguls (от англ. – ''чайка''). Той представлява съвкупност от 120 панела, огънати във вълнообразна форма, така че да напомнят ято птици, прелитащи над океана. Част от панелите са направени от акрил, а други – от неръждаема стомана или алуминий. Светлината идва от 25 светещи диска, разпръснати между "птиците". Над полилея пък е поставено огледало, което отразява отблясъците и му придава допълнителна красота.
Този модел е дело на дизайнера Conrad Johnsson. Той се нарича Deneuve и е във формата на геврече с дебелина 20 см. и диаметър 180 см. Изграден е от 2500 шлифовани стъклени топки, подредени около алуминиева тръба с диаметър 5 см. и със силно полирана повърхност, отразяваща светлината. Самата светлина и флуоресцентна и идва от 13 сферични глобуса – всеки с мощност по 15W.
Един от най-интересните дизайни е на модела, наречен "Wings" ("Крила"). Той е проектиран за фоайето на болница, за да създаде у пациентите усещането за щастие и жизненост. Името на полилея идва от факта, че той е изграден от множество ''крилца'' с огледална повърхност, събрани по двойки. Освен в тяхната повърхност обаче, светлината, която идва от вградени в тавана лампички, се отразява допълнително в огледалната повърхност над самия полилей.
Моделът Contact е полилей във формата на светеща поничка с размери 120 x 20 см. От средата на полилея се спускат множество пръчици от неръждаема стомана. Светлината идва от лампички, поставени в недрата на "поничката". Дизайнер на Contact е Conrad Johnsson.
Името на този модел е "Star" ("Звезда"). Той е експлозия от "ледени" гирлянди от акрил и стоманени пръчки – и всичко това с общ диаметър 2 метра. Светлината се осигурява от светодиодни (LED) лампички, вградени в пръчиците.
Alamein е серия полилеи, изградени от малки стоманени "цветчета", наподобяващи формата на глухарче. Серията съдържа различни по дизайн и големина модели, обединени от общата концепция. Светлината идва от вградени във всяко "цветче" лампички с мощност 12 волта.

www.yellowgoat.com.au


Няма коментари


ключови думи
осветление, дизайн, интериор, аксесоари, нестандартни идеи, полилеи, лампи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg