фирми продукти
представяме
работа
 
Светеща книга

На пръв поглед това изглежда като обикновен книга с твърди корици. Всъщност обаче, това е малка настолна лампа, умело скрита в книгата. Идеята за нея е на японския дизайнер Takeshi Ishiguro, а производител е компанията Artecnica. Продуктът се нарича "Book of Lights" ("Книга от светлина") и прилича на детските панорамни книжки, които повечето от нас си спомнят от детските години – онези, при които картинките са двуизмерни и "изскачат" от страницата при отваряне.

Принципът на Book of Lights е същият – лампата изскача от книгата, която е всъщност само имитация и в нея няма истинско съдържание. Самата лампа е направена от хартия и при отварянето се трансформира в триизмерен обект. Захранването на осветлението става посредством адаптер с нисък волтаж. Светлината на лампата не е особено ярка, но идеята на продукта не е толкова във функционалността, колкото в стила и естетиката.

Takeshi Ishiguro използва една и съща концепция, за да създаде 2 различни модела – единият се нарича Lamp Shade, а другият - Street Lamp. Lamp Shade представлява настолна лампа във викториански стил с абажур и основа в цвят бургунди, която използва 3 светодиода (LED) с дължина 3 мм. и с мощност 6W. Street Lamp пък изглежда като миниатюрна улична лампа в класически стил, чиято светлина идва от 5 малки светодиода с мощност 5W.

Ширината на "книгата" в затворено положение е 27.9 см., височината й е 5.7 см., а дължината й – 29.2/ 32.4 см. (в зависимост от модела). Височината на фигурката (заедно с основата) при Lamp Shade е 29.2 см., а при Street Lamp – 25.4 см.www.artecnicainc.com


Няма коментари


ключови думи
светеща книга, настолна лампа, дизайн, интериор, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg