фирми продукти
представяме
работа
 
Мебелите в малкото жилище

Ако ви предстои да се местите в нов дом, по-малък от настоящия, със сигурност ще се сблъскате с проблема как да пригодите старите си мебели за по-малката площ. Недостатък на малките апартаменти е липсата на място - една голяма мебел в малката стая ще отнеме част от пространството. Ако за момента не можете да си позволите смяна на обзавеждането, прочетете нашите съвети как да пригодите старите си мебели за новия дом.
 
Мебелите в малкото жилище


Размерите са важни


Независимо от цвета, модела и стила на мебелите, сложите ли прекалено обемиста мебел в малка стая, това ще бъде катастрофално. И преди да се втурнете към най-близкия мебелен магазин, разходете се из апартамента с рулетка в ръка и внимателно измерете всички помещения. Скицирайте на лист хартия евентуалното подреждане на мебелите. Не забравяйте да оставите пътеки за минаване между тях. Много е важно да се освободите от всички излишни вещи и дребни нещица, които заемат място. Следвайте правилото: ако дълго време не сте употребявали една вещ, тя няма място в дома ви.
 Многофункционални решения

Две зони в дома, които можете да използвате много функционално са килерът, преобразен в  домашен офис и пространството под прозореца във всекидневната, където можете да монтирате пейка. Вградените модули са едно интелигентно решение, защото те редуцират необходимостта от закупуване на мебели и в същото време оползотворяват наличното пространство, което ако бъде оставено празно би ви изкушило да го запълните с обемиста ненужна мебел. Превръщането на килера в кабинет ще ви осигури място за уединение и концентрация по време на работа. По стените можете да закачите лавици или шкафове, където да поставяте папки и документация.
Пейката под прозореца във всекидневната или трапезарията  ще ви осигури няколко допълнителни места за сядане. В допълнение получавате и несравним уют.
 
Мебелите в малкото жилище
 
Мебелите в малкото жилище


Избирайте светли мебели


При избора на мебели обръщайте внимание не само на големината им, но и на цвета, и на  тапицерията. По-светлите цветове са за предпочитане в малките жилища, защото те създават илюзия за по-просторно помещение. Мека мебел в тъмни цветове и мебели от тъмно дърво за неподходящи в този случай, защото те "поглъщат" пространството и помещението става тясно и неприветливо. Понякога обаче няколко дребни акцента в тъмни нюанси имат обратен ефект. Придържайте се към следното правило: ако в стаята има естествен източник на светлина, тъмните мебели ще стоят добре, но ако няма – те ще я превърнат в мрачно и потискащо място.
 
Мебелите в малкото жилище


Надяваме се да сме ви били полезни с предложените съвети. Нека да обобщим казаното дотук и да го оформим в три важни правила при избора на мебели за малки жилища:

  1. Премерете внимателно всички помещения, преди да пристъпите към закупуването на мебели. Обикаляйки магазините, винаги носете рулетка в себе си.
  2. Превърнете скритите ниши в дома си в многофункционални зони.
  3. Заложете на светлите и витални тонове в обзавеждането, които ще създадат уют и приятна атмосфера в дома.


Източник: homedit.comНяма коментари


ключови думи
идеи за дома, малко жилище, мебели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg