фирми продукти
представяме
работа
 
Полилеи ''Направи си сам''

Този изключително красив и стилен полилей се нарича Norm 69 и е дело на датския дизайнер Simon Karkov. Идеята за него е създадена още през далечната 1969 година. Най-интересното при модела е фактът, че той представлява комплект от 69 части, с които всеки може да създаде полилей и то без помощта на лепило или специални инструменти. Комплектът притежава всичко необходимо за целта, с изключение на кабелите и фасонката. Използваната електрическа крушка трябва да бъде с мощност 60W. Структурата на модела осигурява максимална експлоатация на светлината и разпределение, което не позволява силен блясък и заслепяване. Полилеят е направен от PVC материал и се предлага в 4 размера – малък (с диаметър 42 см.), голям (с диаметър 51 см.), размер X (с диаметър 60 см.) и размер XXL (с диаметър 78 см.). Полилеят се предлага в 2 разцветки – бяло и кремаво.

Серията Norm обаче не се изчерпва единствено с модела 69 – тя е допълнена от Simon Karkov с още един модел – Norm 06. Той също е направен от PVC и се предлага единствено в бял цвят. Размерите му са 3 – малък (с диаметър 43 см.), среден (с диаметър 62 см.) и голям (с диаметър 85 см.). Norm 06 е създадена на същия принцип като своя предшественик, за да може всеки потребител сам да сглоби своя декоративен полилей. За целта отново няма нужда от употребата на лепила или специални инструменти, а самото сглобяване става бързо и лесно. Според думите на самия автор, идеята за модела е вдъхновена от природата – и по-конкретно от формата на лилията.


Третият модел от серията е дело на друг дизайнер - Britt Kornum от датската компания Normann, но принципът отново е същият. Той е наречен Norm 03 и се предлага само в 2 размера – малък (с ширина 53 см. и височина 32 см.) и голям (с ширина 65 см. и височина 40 см.). Комплектът съдържа 39 части, а крайният резултат е декоративен полилей с органична и стилна форма. Материалът отново е PVC. Фактът, че потребителят трябва сам да набави необходимото електрооборудване – кабели и фасонка, отхвърля ограничението за употреба само в определени страни, тъй като по този начин всеки потребител ще се съобрази сам с електрическите стандарти на конкретното място.
www.normann-copenhagen.com


15 октомври 2008 00:31 | hubavo i interesno
От: rosa
E, da. Tova veche sa disainerski resheniya
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
направи си сам, полилеи, дизайн, идеи, разпределение на светлината

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg