фирми продукти
представяме
работа
 
Когато дизайнът оживява

Дизайнерите не спират да черпят вдъхновение от природата и това не е никак чудно - живата природа внася в дома неизчерпаема красота и хармония. Английската дизайнерка Selina Rose е заложила именно на елементите, идващи от природата, за да създаде своите модели – красиви цветя, галопиращи коне или пък нежни пеперуди. През 2005 година дизайнерката открива свое собствено дизайнерско студио, което залага на работата основно с текстил (филц) и хартия. За обработката на повърхностите тя използва така наречената "cutting-edge" технология, при която фигурките се изрязват частично от самата повърхност, така че да се постигне триизмерен ефект. Резултатът е изключително реалистичен, ефирен и деликатен.
С помощта на тази технология дизайнерката създава различни интериорни елементи – декоративни възглавнички, абажури за лампи и дори тапети. Всъщност тапетите са най-новото попълнение от портфолиото на авторката. Вероятно най-впечатляваща е колекцията, при която е използвана фигурата на пеперуда – колекция, наречена Flutterby (flutter – "пърхам с криле"). Тук тапетите, украсени с нежния пеперуден силует, се предлагат в ролка с размери 300 х 52 см. Цената на една такава ролка не е никак малка (около 234 лв.), но все пак тук става въпрос не само за производство на консумативи, а за цяло изкуство.

Колекцията включва и декоративна възглавничка със същия мотив. Тя е направена от луксозна вълнена материя и е с размери 35 х 35 см. Нейната цена също е доста висока – 85 британски паунда (около 224 лв.), но вероятно ценителите на изкуството лесно биха оправдали цената с неоспоримите качества на продукта.


www.selinarose.co.uk


Няма коментари


ключови думи
дизайн, природни елементи, декоративни елементи, декоративни възглавници, идеи, интериорни елементи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg