фирми продукти
представяме
работа
 
Кът за четене в спалнята

Четенето на книги е неразделна част от стремежа за повишаване нивото на общата култура и един прекрасен начин да прекарате свободното си време. Обособяването на кът за четене в дома  ще ви осигури тихо и удобно местенце, където да се наслаждавате на любимото си четиво. Разбира се, можете да го използвате и за слушане на музика, рисуване или просто да  поговорите по телефона.

Кът за четене в спалнята

Изберете подходящо място за вашето кътче за четене – някой ъгъл на спалнята, ниша или дори в килера. Ако се налага. пренаредете обзавеждането, за да освободите малко пространство. Кътчето трябва да е тихо и спокойно, там радиото и телевизорът нямат място.

Кът за четене в спалнята

Подберете удобен стол или кресло. Не подценявайте ролята на тази мебел – трябва да се чувствате максимално отпуснати по време на четене. Вариантите са много – голям пухвав стол, който обгръща тялото, купчина възглавници, поставени на пода, пуф фотьойл, а защо не и масажиращ стол.

Кът за четене в спалнята

Малката масичка или нощното шкафче е задължителен елемент за всеки  кът за четене. Това е мястото, където ще държите книгите си или пък ще оставите чашата топъл шоколад, която ви прави компания по време на четене. Прибавете и малка поставка за химикали, както и бележник, в който да записвате любимите си цитати.

Кът за четене в спалнята

Ако светлината в къта за четене е слаба, поставете настолната лампа върху масата. Опитайте се да я използвате само вечер – през деня не е добре за очите да се комбинират естествена и изкуствена светлина. Ако пък дневната светлина е твърде силна и слънцето се отразява в книгата, сложете тънко перде на прозореца.

За да се чувствате добре докато четете, трябва да ви е удобно. Обградете се с вещи, цветове и текстури, които носят наслада на всичките ви сетива. Меките възглавници или плюшени килимчета  ще ви отпуснат и ще ви накарат да усетите топлина и спокойствие.

Кът за четене в спалнята

Отделете къта за четене от останалата част на помещението. Това можете да постигнете с някаква мебел или дълго перде. Разделянето по този начин маркира ваше собствено пространство, където ще бъдете необезпокоявани от останалите членове на семейството ви.

Старайте се да намирате малко време за четене сред работата и многото домакински задължения. Доказано е, че четенето влияе добре на здравословното състояние на човек.

Източник: www.wikihow.comНяма коментари


ключови думи
кът за четене, идеи за дома, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg