фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите градина за медитация

Тази уютна и красива градинка не се нуждае от голямо пространство, за да бъде създадена. Дизайнът е прост, но едновременно изключително функционален, създавайки усещане за спокойствие, хармония и красота. Всичко в градината е добавено така, че да благоприятства отмората, размисъла и усамотението.

Тревите се движат заедно с полъха на вятъра и разнасят аромата си из въздуха, а дръвчетата спускат своята сянка над пейката. Бамбуковите панели са разположени стратегически, за да създадат усамотението, от което всеки се нуждае понякога. Каменната пътечка обикаля около фонтанчето, чиито ромон се слива с песента на птичките. Големият объл камък, който се намира точно срещу пейката, от другата страна на фонтана, може да се превърне в обект на съзерцание. В топлите летни вечери фенерите на свещи ще осветяват цялата градинка. Погледната отстрани, градината прилича на скулптура, тъй като бамбуковата ограда се състои от панели с различна височина.

При добро планиране градинката ще съдържа растения, които виреят добре при конкретните условия и които няма да изискват много грижи. Тя ще включва треви, ароматни билки и целогодишни растения, както и издръжлив на студа храст. Затова е важно да подберете растенията така, че те да съжителстват добре едно с друго и да се допълват взаимно, а не да си пречат. Избягвайте твърде екзотичните и агресивни растения.

Списък с растения:

Забележка: Растенията трябва да се съобразят с мястото, където ще виреят и условията там. Дадените растения са примерни и алтернативни, което означава, че Вие трябва да изберете едно от тях или друго растение по Ваш избор.
ВНИМАНИЕ: Някои от избраните от Вас растения и техните плодове може да са отровни – не яжте плодовете, листата или други части от растения, за които нямате изрична информация, че са напълно безвредни за човека.

A. Ясен или друго малко дръвче, което да играе ролята на акцент. Други алтернативи - американски див рожков, кестен, ирга и др.
B. Бял дрян или друг вид растение, устойчиво към студа. Други алтернативи - планинско лаврово дърво, американски чашкодрян, мини палма (в саксия), юка, вечнозелена боровинка, рододендрон и др.
C. Стрелковидна трева или друг вид висока трева. Други алтернативи - индийска трева и др.
D. Салвия (градински чай) или друго тревисто/ дървесно растение със средна височина и приятна миризма. Други алтернативи – монарда, планинска мента, лавандула, розмарин и др.
E. Мечо грозде или друго ниско пълзящо растение. Други алтернативи – мащерка и др.
F. Острица или друга ниска трева.
Елементи на градината:

1. Ограден с камъни вътрешен двор – повърхността му може да е покрита с чакъл, цимент или каменни плочи
2. Водно приспособление (фонтан или голям декоративен съд с вода)
3. Голям объл камък или каменен блок
4. Бамбукова ограда, направена от панели с размери 61 х 183 см.
5. Бамбукова ограда, направена от панели с размери 61 х 122 см.
6. Бамбукова ограда, направена от панели с размери 61 х 61 см.
7. Фенери (или светлинен източник, работещ със слънчева енергия)
8. Каменна пътека
9. Вход
10. Пейка

www.hgtv.com


Няма коментари


ключови думи
направи си сам, градина за медитация, растения, аромати, декорация, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg