фирми продукти
представяме
работа
 
"Плаващи" рафтчета за стените

За малката спалня, в която всеки сантиметър от пространството има значение, "плаващи" рафтчета върху стените могат да се окажат много добра идея за стаята. Можете да ги боядисате в желаните разцветки и да ги оформите с цветна декоративна хартия отвън или отвътре.



Макар да създават впечатление, че са върху поставки на рафтчетата, лампите са всъщност монтирани върху стените, а кабелът им прокаран по стената и е скрит в гумена кантовка. Ръбовете на рафтчетата са обкантени с тапицерски кабарчета, които имат акцентна функция и оформят декоративна обшивка. Под рафтчетата можете да съхранявате вещи, за да не хабите пространство в стаята.



Необходими материали:

* дървесина или мдф
* Г-образни метални скоби, четири броя, с размер 2.5 сантиметра
* лепило за дървесина
* малки гвоздейчета
* отвертка
* чук
* тапицерски кабарчета


Инструкции:

1. За всяка масичка ще са Ви необходими четири парчета дървесина, с дебелина 13 милиметра, като ги нарежете според желанието си, в зависимост от това с какво пространство разполагате. Ако не разполагате с режещи инструменти или не можете да работите с такива, можете да поискате в магазин за строителни материали и стоки да ги нарежат според желани размери. Долното и горното парче дървесина трябва да е с желаната дължина на рафтчетата, а страничните парчета трябва да са нарязани спрямо желаната височина, като се изключи от сметката удвоената дебелина на двете хоризонтални части.



2. Монтирайте по две метални Г-образни скобки върху едната страна на всяка дъска. Поставете скобките на равни разстояния от краищата, за да се разпредели масата върху рафтчетата равномерно. Захванете ги с винтчета, които са по-къси от дебелината на парчетата, за да не излизат навън.



3. Захванете двете странични части по ръбчетата на основата, върху която монтирахте металните скоби. Употребявайте силно лепило за дървесина и го оставете да стегне.



Върху конструкцията захванете с лепило за дървесина второто парче по дължина, изчакайте да изсъхне за поне 8 часа, като е добре да поставите отгоре няколко книги.





4. Махнете книгите и подсилете конструкцията с няколко тънки гвоздейчета. Обработете повърхностите с шкурка и избършете с влажна кърпа. Ако желаете да боядисате повърхностите или да нанесете оцветител за дървесина, поставете сместа и изчакайте да изсъхне.

5. Можете да обработите ръбчетата на рафтчетата с тапицерски кабарчета, които да захванете по периферията и да зачукате едно до друго. За да ги задържате без опасност да ударите пръстите си, използвайте щипки за простиране или пинсети. Можете да употребите цветна хартия, която да захванете върху повърхностите с лепило за декупаж, отвътре или отвън на рафтчетата.







6. Монтирайте върху стените рафтчетата на желаната височина, като захванете металните скоби с винтове спрямо това каква е конструкцията на сградата, тухла, панел, гипсокартон. Ако искате да съхранявате вещи, които са по-тежки, като например настолна лампа, можете да включите в конструкцията трета метална скоба или по още две скоби малко по-навън от центъра.






Източник: brettbara.com







Няма коментари


ключови думи
рафтчета за стени, рафтчета, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg