фирми продукти
представяме
работа
 
Как да изплетете сами седалка за стол

Няма нищо по-вълнуващо от това да вземеш нещо старо и изгубило стойността си и да го превърнеш в изцяло нов предмет, вдъхвайки му втори живот. Именно това можете да направите със старите столове в дома си – онези, които са останали без седалка и поради тази причина отдавна сте захвърлили на тавана. Можете да освежите мебелите сами – само с помощта на ленти от канава с ширина около 2.5- 3 см. и малко умения в шиенето.

Необходими материали и инструменти: 
- стар стол без седалка или предварително направена от Вас дървена конструкция на стол 
- ленти от канава (брезент) с ширина 2.5-3 см. (дължината зависи от ширината на седалката) – можете да използвате материя в два допълващи се цвята или едноцветна такава 
- игла и здрав конец 
- ножица

Инструкции:

Стъпка 1:
Премахнете всички остатъци от старата седалка (ако има такива). Уверете се, че четирите напречни лостове за седалката са стабилни – ако са разхлабени трябва предварително да ги заковете добре за основата. Този проект изисква наличието на 4 лоста, на които да се захванат лентите, така че ако Вашият стол не разполага с такива ще се наложи предварително да ги монтирате. Имайте предвид, че и четирите трябва да са разположени на една височина. Ако столът има нужда от боядисване или някакви поправки, сега е времето да ги направите.

Стъпка 2:
Столът, който е показан на снимките е детски люлеещ се стол. Използваните ленти канава са с ширина около 2.5 см. Тъй като столът е широк около 30.5 см. и също толкова дълъг, това означава, че във всяка посока на изплитане ще са нужни около 427 см. канава. Сметнете каква дължина ще Ви е нужна във Вашия конкретен случай, като съобразите сумата с размерите на стола и броят използвани цветове (ако използвате 2 цвята ще трябва да разделите цялата дължина на 2). След като измерите дължината, добавете около 1 метър допълнителен толеранс във всяка посока.

Стъпка 3:
Закрепете лентата от единия цвят (ако използвате 2 разцветки) към задния лост на седалката и я зашийте здраво към него. След това увийте лентата около предния лост на седалката и я върнете обратно към задния – така ще се получат 2 "пласта" от канавата, един отгоре и един отдолу.
Стъпка 4:

Тъй като в този случай едната двойка лостове на седалката е с малко по-голяма ширина от другата, лентата няма да покрие 2 от тях изцяло. След като увиете канавата, вместо да го зашиете, завържете свободния й край за единия лост.

Стъпка 5:
След като сте свършили с единия цвят, започнете с втория, като го вплетете между лентите на първия (между долния и горния "пласт"). Отново зашийте единия край на лентата и започнете от единия ъгъл. Провирайте я ту отгоре, ту отдолу, перпендикулярно на вече сложените ленти от първия цвят. След като стигнете до противоположния край на седалката, започнете да се връщате назад, провирайки лентата по същия начин, както досега, но от долната страна на пластовете. След като достигнете лоста, откъдето започнахте, започнете втория ред отгоре – и така, докато не покриете цялата седалка. След като приключите, зашийте свободния край на лентата по същия начин, по който направихте това в началото на заплитането - най-добре от долната страна на седалката.

Стъпка 6:
Ако сте използвали 2 различни цвята, крайният резултат трябва да бъде стабилна седалка с шахматен десен.

www.ehow.com


Няма коментари


ключови думи
седалка за стол, направи си сам, плетене, материали, шахматен десен

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg