фирми продукти
представяме
работа
 
Цветни ивици с блясък за стените

Вместо цветни ивици с прави контури, които се употребяват обичайно върху стените, можете да използвате вълнообразни верикални райета. Използват се няколко различни тона, може и такива, които контрастират, които се комбинират с гланц, за да придобият по-приглушена яркост. Така се обособяват несиметрични стенни ивици, които подчертават атмосферата в стаята и изглеждат нестандартно, но без да са кичозни. Преди да започнете работа върху стените, всички в стаята или само една фокусна стена, можете да тествате техниката и сръчността си върху парче шперплат. Визията на ивиците се базира на едни и същи шарки на всеки 38 сантиметра. Разцветките зависят от Вашето желание и това дали искате контрастни стени или стени в меки тонове.

Вижте още - Цветни квадрати върху стената

Цветни ивици с блясък за стените

Необходими материали:

* боя латекс в три разцветки
* валяк за боя
* четка за боя
* гъби
* бояджийско тиксо
* макетен нож

Цветни ивици с блясък за стените

За базисен слой – синьо; за първите ивици – наситено синьо; за вторите ивици – тъмнозелено; за третите ивици – сребристо; разредете боите за ивиците с гланц.

Цветни ивици с блясък за стените

Инструкции:

1. Нанесете върху стените базисна боя в синьо и оставете да изсъхне, можете да нанесете два пласта за повече наситеност. Върху сухата боя обособете вертикалните ивици с бояджийско тиксо. Поставете го по периферията на стените и спуснете ивиците отгоре надолу. Разстоянието между ивиците трябва да се редува, за да се оформят широки и тесни сектори върху стените.

Цветни ивици с блясък за стените

2. Добре е да използвате широко тиксо, поне 4-5 сантиметра, за да можете да скъсате част от него по периферията. Не късайте в права линия, а вълнообразно, като оформяте ръбовете по свое желание, без да търсите симетрия.

Цветни ивици с блясък за стените

3. Със суха гъба нанесете сместа на боята за първите цветни ивици с гланц. Използвайте влажна гъба без боя, за да разнесете сместа по вертикала на ивиците, като не обработвате зоните между цветните ивици. Движете гъбите кръгообразно, за да обособите неравномерна повърхност върху стените.

Цветни ивици с блясък за стените

4. Изчакайте боята да изсъхне и махнете тиксото. Поставете парчета по вертикала, но ги разположете в пространството между цветните ивици, за да оформите слоевете. Скъсайте ги по периферията на вълнички. Нанесете с гъби вторите и третите цветни ивици, в зелено и сребристо, като оцветявате ивиците в съседство с контрастни багри. Изчакайте боите да изсъхнат добре и махнете тиксото.

Цветни ивици с блясък за стените


Цветни ивици с блясък за стените

Работа с гланц

Цветни ивици с блясък за стените

Гланцът е нещо като глазура върху поничка. Той може да е оцветен или неутрален, а с боя може да се комбинира в разнообразни съотношения. Ако искате да увеличите времето за работа със сместа, може да комбинирате с малко вода, която да разреди боята. Добре е всеки слой да съхне няколко часа, за да не се разтичат и смесват багрите.


Източник: familyhandyman.com







Няма коментари


ключови думи
декорации, идеи за дома, декорация за стена

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg