фирми продукти
представяме
работа
 
Цветни квадрати върху стената

Обагрени в жълто и оранжево, стените в стаята са страхотна фокусна точка. Обособете цветни квадрати и правоъгълници върху стената, като използвате оттенъци на топли багри. За да се получи по-приглушена ефектност, е употребен гланц, който е комбиниран с боята, която се използва. Можете да комбинирате други разцветки по свой вкус и според багрите в стаята.

Цветни квадрати върху стената

За тази техника не са Ви необходими специални инструменти или особени умения. За да се трансформира скучната стая в интересно пространство, е достатъчно да обработите с техниката само една от стените, а другите можете да боядисате в някоя от използваните разцветки върху основната стена.

Необходими материали:
* латексова боя в желаните цветове
* гланц
* валяк за бои
* четка за бои
* бояджийско тиксо
* панерче за боя

Инструкции:

1. Нанесете върху стените базисен тон на два слоя и изчакайте да изсъхне. Основата трябва да е от по-светлата разцветка. Добре е да смесите боята с малко гланц, за да я направите по-прозрачна.

2. По-тъмните разцветки се нанасят върху основата, а по-нататък багрите се изсветляват с гланц.

Цветни квадрати върху стената

Основна разцветка: бежово
Разцветки на правоъгълници: по слоеве, кафяво, бронзово, златисто и медно, комбинирани с гланц

Цветни квадрати върху стената

3. За да оформите правоъгълници върху основата на стената, можете да ползвате нивелир и молив. Обособете върху стената правоъгълници с бояджийско тиксо.

Цветни квадрати върху стената

4. С валяк нанесете втора разцветка само върху зоната на правоъгълниците. Можете да ползвате гъби, с които боите се нанасят много по-интересно и неравномерно. Изчакайте да изсъхне добре.

Цветни квадрати върху стената

5. Махнете старите парчета бояджийско тиксо. Облепете нови форми върху основата, така че да съвпадат частично с вече обособените правоъгълници. Нанесете втората разцветка, която е комбинирана с гланц. Оставете да изсъхне.

Цветни квадрати върху стената

6. Основата можете да оцветите като нанесете боя с валяк, формите можете да обагрите с гъби, а зоните по перваза и тавана обособете с четка за боя. Оставете боята да изсъхне добре. Нанесете с показаната техника за боя четири слоя с четири разцветки, така че те да се припокриват само частично. Махнете всички парчета тиксо и оставете да изсъхне добре.

Цветни квадрати върху стената

Работа с гланц

Цветни квадрати върху стената

Гланцът е нещо като глазура върху поничка. Той може да е оцветен или неутрален, а с боя може да се комбинира в разнообразни съотношения. Ако искате да увеличите времето за работа със сместа, може да комбинирате с малко вода, която да разреди боята. Добре е всеки слой да съхне няколко часа, за да не се разтичат и смесват багрите.


Източник: familyhandyman.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорации, декорация за стена

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg