фирми продукти
представяме
работа
 
Градинка покрай пътечката

За градинското пространство пред къщата или вилата, тази цветна, но лесна за оформяне градинка обгражда павираната пътечка до входната врата или до задната част на двора. Еклектичната комбинация от зеленина и ярки разцветки създават усещане за уют и приятни емоции.

Градинка покрай пътечката


Списък на предложения за растенията
(Забележка: Растенията трябва да се съобразят с мястото, където ще виреят и условията там.
ВНИМАНИЕ: Някои от избраните от Вас растения и техните плодове може да са отровни – не яжте плодовете, листата или други части от растения, за които нямате изрична информация, че са напълно безвредни за човека)

Градинка покрай пътечката

A. Вербена (Verbena speciosa ‘Imagination’) – 7 броя
B. Аргирантема (Argyranthemum hybrid) – 8 броя
C. Бразилска вербена (Verbena bonariensis) – 3 броя
D. Напръстник /дигиталис/ (Digitalis purpurea) – 6 броя
E. Клеоме (Cleome hassleriana ‘White Queen’) – 2 броя
F. Бегония (Begonia semperflorens-cultorum) – 5 броя
G. Аргирантема (Argyranthemum ‘Mary Wootton’ или ‘Vancouver’) – 8 броя
H. Кученце (Antirrhinum majus) – 3 броя
I. Делфиниум /ралица/ (Delphinium ‘Belladonna Group’) – 4 броя
J. Жълт равнец (Achillea filipendulina ‘Coronation Gold’) – 2 броя
K. Градински чай /градинска салвия/ (Salvia nemorosa ‘Pink Friesland’) – 6 броя
L. Английска или испанска лавандула (Lavandula stoechas) – 2 броя
M. Червен равнец (Achillea millefolium ‘Paprika’) – 1 брой
N. Пелин (Artemisia vulgaris ‘Oriental Limelight’) – 1 брой


Градинка покрай пътечкатаA. Вербена Градинка покрай пътечкатаG. Аргирантема
Градинка покрай пътечкатаB. Аргирантема Градинка покрай пътечкатаI. Делфиниум
Градинка покрай пътечкатаC. Бразилска вербена Градинка покрай пътечкатаJ. Жълт равнец
Градинка покрай пътечкатаD. Напръстник Градинка покрай пътечкатаK. Градински чай
Градинка покрай пътечкатаE. Клеоме Градинка покрай пътечкатаL. Лавандула
Градинка покрай пътечкатаF. Бегония Градинка покрай пътечкатаM. Червен равнец
Градинка покрай пътечкатаH. Кученце Градинка покрай пътечкатаN. Пелин


1. Подготовка
При този проект от особена важност е подготовката. Предварително си отговорете на няколко въпроса:
• Разполагате ли с готово място за изпълнение на плана? Схемата показва приблизителната големина на проекта, но Вие можете да увеличите тези мащаби или пък да ги намалите, като спазите съществуващото съотношение и увеличите/ намалите броя на растенията от всеки вид (или пък като премахнете от плана някои растения).
• Изисква ли почвата на терена подобряване? Повечето от избраните растения не са капризни в това отношение, но добре овлажнената почва е отлична среда за тяхното развитие. За да тествате почвата, намокрете един сектор от нея с маркуч и изчакайте 24 часа. След това стиснете с ръката си буца пръст – пръстта трябва да се оформя на топка, но да се рони лесно при натиск. Ако тя става на топка, но не се рони, вероятно пръстта е твърде глинеста, а ако не иска да се оформи в топка – вероятно е твърде песъчлива. И в двата случая почвата изисква подобрение – за целта можете да добавите подходяща торова смес.

2. Създаване на основата
За да очертаете основата можете да използвате градински маркуч, с който да оформите границите на лехите. Когато сте доволни от резултата използвайте абсорбираща се спрей-боя, за да направите по-ясни очертанията. С помощта на остра права лопата окопайте границите, за да оформите ръба на всяка леха.

Ако теренът е покрит с трева имате няколко възможности. Ако секторът е малък, можете да премахнете чимовете с помощта на права лопата (предварително намокрете почвата), а накрая да обработите почвата отдолу. За по-големи терени обаче ръчна орачна машина, с която да обработите тревата, така че тя да бъде смесена с почвата. Така не само ще премахнете чимовете, но и ще обогатите почвата с органични вещества.

Независимо как ще решите да обработите терена, уверете се, че сте обработили почвата на дълбочина поне 15- 20 см. След като подготвите мястото, полейте почвата добре и изчакайте няколко дена. Ако през това време се появят бурени ги почистете, а ако използвате за целта химикали проверете върху етикета на препарата колко време трябва да изчакате преди да засадите растенията.

3. Засаждане
Идва времето и на най-забавната част от проекта – засаждането на растенията. Готовите растения (разсад) извадете от саксиите (закупен или засаден предварително) и ги поставете на местата им в лехата. Това ще позволи да видите как ще изглежда лехата и дали има нужда от допълнително донагласяне. Уверете се, че растенията са на подходящо разстояние едно от друго, за да могат да растат и да се развиват нормално


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
градина, цветя, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg