фирми продукти
представяме
работа
 
3 интересни идеи за спалнята

1. Практични странични джобчета.

Тези красиви и практични джобчета са предназначени за страничната част на леглото. Можете да си ги направите сами бързо и лесно, а резултатът е удобно място, където да поставяте вещите си, когато сте в леглото – очила, книги или пък бутилка с вода.
Необходими инструменти и материали:
• подходящ плат
• шевна машина или игла и конец

Инструкции:
1. Прегънете единия край на плата на желаната дълбочина, на която искате да бъде джобът.
2. Зашийте един към друг външните ръбове на така прегънатата част.
3. С помощта на два шева разделете така получения джоб на 3 отделни части, за да се получат 3 джобчета.
4. Подпъхнете горната част на плата между матрака и пружината (или по друг подходящ начин, в зависимост от вида на мебела), така че джобовете да висят отстрани на леглото. Можете също така да пришиете плата към кувертюрата, но в този случай функционалността на аксесоара става малко по-ограничена.

2. Фалшив прозорец на стената
Това е една нестандартна идея, подходяща не само за спалнята, но и за останалите помещения. За целта Ви трябват само 2 капака за прозорци и картина, поставена в рамка (сюжетът на картината е по Ваш избор), която да представлява "изгледът" от Вашия фалшив прозорец. Закачете капаците от двете страни на картината, като е най-добре да ги монтирате на стената, тъй като рамката не е достатъчно стабилна за тази цел. За още по-голям ефект предварително боядисайте рамката и капаците в един и същ цвят, за да изглеждат така, сякаш са част от един истински прозорец.

3. Оживяваща украса

Този бърз и лесен проект ще придаде щипка стил и красота дори към най-обикновения интериор. Целта е да се създаде усещането, че украсата е жива и преминава от таблата на леглото към стената, по посока на тавана. Тази украса може да бъде с различни мотиви – цветя, листа или пък разноцветни пеперуди, устремени към небето. Можете също така да смесите няколко различни елемента, за да се получи един по-сложен сюжет.

Ако имате артистични заложби можете да изработите отделните елементи ръчно, с помощта на четка. Ако пък ли не, можете да разчитате на разнообразието от самозалепващи се апликации (най-добре перманентни такива, за да не се повреди повърхността при премахването им).

www.diyideas.com


Няма коментари


ключови думи
интересни идеи, идеи за спалня, интериор, направи си сам, дизайн, украса, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg