фирми продукти
представяме
работа
 
Неочаквани употреби на обичайни неща в кухнята

Понякога се оказва, че разполагате с всички необходими прибори за работата в кухнята в кухненското чекмедже. За да не пълните шкафчетата с ненужни вещи, които никога няма да използвате, трябва да знаете кои предмети можете да употребявате многофункционално. Вижте необикновените употреби на обичайните неща в кухнята.


Резачка за яйца за рязане на гъби


Неочаквани употреби на обичайни неща в кухнята

Нарежете гъбите на тънки резенчета с резачката за яйца само с едно движение. Така не само ще имате равно обособени парчета за салата и печене, но и няма да се налага да използвате и почиствате кухненската дъска за рязане.


Вилица за смачкване на чесън

Неочаквани употреби на обичайни неща в кухнята

За да пюрирате чесън без специална преса използвайте обикновена вилица. Поставете върху кухненска дъска обелените скилидки, поставете вилицата върху тях и натиснете силно. Друга техника е да поставите вилицата върху повърхността и да натъркате върху металните зъбци чесъна.


Алуминиево фолио за фуния


Неочаквани употреби на обичайни неща в кухнята

Не се занимавайте да вадите фунията и да тествате дали тя пасва на гърлото на бутилката, в която искате да налеете течност. Вместо това скъсайте парче алуминиево фолио за битова употреба, навийте го на фуния и напаснете спрямо размерите на гърлото. Не се налага да миете фунията, а можете да я изхвърлите след употреба.


Шейкър за разбъркване на яйца


Неочаквани употреби на обичайни неща в кухнята

За бъркани яйца и омлети използвайте шейкър за коктейли. Счупете яйцата вътре, затворете с капачката и разтръскайте силно, докато разбиете съдържанието. Можете да включите подправки, мазнина, мляко. Яйцата се разбъркват много добре, а си спестявате миенето на купа и прибор за бъркане.


Конец за зъби за рязане на торти

Неочаквани употреби на обичайни неща в кухнята

Блатът за торта можете да разрежете хоризонтално и вертикално с парче конец за зъби. Скъсайте конеца, увийте го около пръстите си и издърпайте в желаната посока. Уверете се, че използвате неароматизиран и промазан продукт. С парче конец за зъби можете да нарежете и всякакви меки продукти.


Лимон за почистване на повърхностите на рендето


Неочаквани употреби на обичайни неща в кухнята

Почистете металната повърхност на рендето след употреба с малко лимонов сок. Меките сирена и мазните продукти са по-трудни за премахване, затова минете върху повърхностите с парче лимон, срязан на две. Изплакнете добре под течаща вода и избършете.


Бутилка от кетчуп за палачинки


Неочаквани употреби на обичайни неща в кухнята

Измийте използваната бутилка от кетчуп за сутрешните палачинки. Напълнете бутилката със смес за палачинки, разтръскайте добре и изстискайте част от съдържанието в тиган. Така не само няма да се налага да миете купи и прибори, а освен това можете да дозирате сместа много по-точно. Ако се окаже, че тя е твърде гъста или течна, можете да поставите още продукти и да разтръскате.


Кутия за дискове за рецепти

Неочаквани употреби на обичайни неща в кухнята

За да гледате рецептите, докато вършите работата си в кухнята, поставете ги в кутия за дискове. Пуснете на принтер и изрежете рецептите, вмъкнете ги в прозрачната зона на кутийката и я отворете в обратна посока, за да стои изправена.


Резачка за яйца за рязане на моцарела


Неочаквани употреби на обичайни неща в кухнята

Резачката за яйца може да се използва и за нарязване на моцарела на парчета, които могат да се използват директно за пица. Равно нарязаните резенчета са готови за секунди и само с едно движение.


Две купички за белене на скилидки

Неочаквани употреби на обичайни неща в кухнята

Ако искате да обелите скилидки стар чесън можете да използвате две метални купички. Поставете ги в една от купичките, захлупете я с втората и разтръскайте добре. Повечето люспи ще се отделят от скилидките без особена трудност, така че можете да ги оберете и изхвърлите.


Портокалови корички за кафявата захар


Неочаквани употреби на обичайни неща в кухнята

Не изхвърляйте корите от портокалите, а ги използвайте в кухнята. Ако използвате кафява, вместо бяла захар, вероятно сте наясно, че нейният вкус е малко по-различен. За да омекотите вкуса на кафявата захар поставете в кутията няколко корички от портокал. Дръжте коричките вътре през цялото време, а ако тя е започнала да изглежда твърде суха, заменете я с нова.


Източник: realsimple.com3 юли 2012 10:25 | браво
От: светла
много ми се хареса идеята с шейкъра и яйцата и рязането на гъби и моцарела в уреда за варени яйца. не бях се сещала.
21 юни 2012 10:13 | Полезни хитринки
От: Zlatka
Много полезни съвети особено това за палачинките!
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, кухненски прибори, кухня

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg