фирми продукти
представяме
работа
 
Как да имате нова баня бързо и евтино

баняСпоред някои хора банята е второто най-важно помещение в дома след кухнята. За други обаче тя е първата по важност стая в жилището. Банята може да се използва за разнообразие от дейности и точно поради причина е от особена важност стаята да притежава атрактивен външен вид, който да направи ежедневните рутинни дейности по-приятни и ползотворни.

Голяма част от хората обаче живеят в жилища, чиито бани са остарели – както като дизайн, така и като функционалност. Цената за един ремонт обаче често е доста висока и поради тази причина повечето хора се примиряват с остарелия дизайн. Има обаче няколко трика, с помощта на които можете сами и с малко средства да направите така необходимата промяна в своята баня. Ние Ви предлагаме някои от тях.  

• Добавете в помещението няколко нови хавлиени кърпи. Не е нужно да купувате цял нов комплект – достатъчно е да купите няколко кърпи за ръце в различни цветове, но така, че те да се съчетават добре с цялостната цветова гама на помещението. Можете да ги навиете на руло и да ги аранжирате в красива кошничка, създавайки ефектен декоративен и полезен акцент. 
баня
• Добавете към плочките апликации. Много често хората не осъзнават колко лесно могат да се отърват от скучните стари плочки в банята си, без да се налага да правят цялостен ремонт на помещението. За тази цел има специални апликации, които се поставят върху различните повърхности – тази на плочката, на ваната или пък на огледалото. Апликациите се предлагат в разнообразие от форми, размери и разцветки – от изящни пеперуди, през съвременни геометрични форми, до екзотични тропически листа. Вие можете да създадете свой собствен дизайн, така че да съчетаете новите елементи с вече съществуващата цветова схема. Освен това апликациите са самозалепващи се, а поставянето и премахването им е лесно. 

• Поставете нова рамка на огледалото в банята. Направете стандартната рамка по-ефектна и декоративна като изрежете избран от Вас шаблон и по него боядисате рамката, използвайки неутрален цвят. Самата рамка може да бъде монтирана върху огледалото с помощта на течно лепило. 

 • Един лесен начин да освежите едно помещение е да добавите боя в нов цвят. Можете да изберете цвят, който да пасва на съществуващите вече нюанси, но едновременно с това да бъде нестандартен и неочакван. Така например, ако банята Ви е със зелени плочки, можете да изпробвате бледо жълт цвят. Ако пък разполагате с черно-бели плочки можете да ги подчертаете, като боядисате стените в сивозелено. Ако пък не желаете да излизате от границите на бялото, можете да смените вече съществуващия цвят с един тон по-различен – например неутралните екрю, бледо розово, бадемово или бисквитено кафяво. След това към този дизайн можете да добавите цветни щрихи – с помощта на хавлиени кърпи, сапуни или друг аксесоар. 

баня• Купете си нова завеса за банята. За по-малко от 20- 30 лева можете да намерите интересна и красива завеса, която да внесе значителна разлика в цялостната атмосфера на стаята. Ако помещението е твърде малко, добре е завесата да бъде в същия нюанс като ваната, тъй като това ще създаде илюзията за по-голямо пространство. 

• Отървете се от остарялото шкафче-аптечка. Можете да постигнете огромна промяна в своята баня, само ако замените стария шкаф за лекарства с обикновено огледало с дървена рамка. След като поставите огледалото можете да добавите към него съответстващо шкафче (но не монтирано върху стената, а поставено върху пода) или малка масичка, където да поставите лекарствата от старата аптечка. 

• Сменете някои от елементите в банята си – например дръжките на вратите и чекмеджетата на шкафовете, лостовете за хавлиите, кранчетата за душа или чешмата, закачалките и сапуниерките. Можете дори да смените батерията на чешмата с нова, по-модерна. Ако искате да замените само няколко елемента, то в този случай смесването на няколко различни вида метал е една добра идея.

Източник: doityourself.comНяма коментари


ключови думи
освежаване на банята, нова баня, нов интериор, направи си сам, дизайн, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg