фирми продукти
представяме
работа
 
Ваза с разчупен дизайн

Fast Vase е един изключително интересен модел, дело на дизайнера Cedric Ragot. Нейното име – "Fast", означава "бърз" и авторът се е постарал дизайнът й да отговаря на това определение. Погледната отзад, вазата изглежда напълно нормална. Предната й част обаче е оформена наистина нестандартно чрез релеф, чиято форма напомня движение с много бърза скорост, при което контурите на предметите се размиват. Основната идея на концепцията е да ни напомни, че от време на време е необходимо да забавим хода на своето ежедневие и да се насладим на мига.

Според думите на самия автор, Fast Vase е един първообраз на ваза от династията Минг, която е замръзнала в едно състояние на дигитално ускорение. Моделът е създаден през 2006 година и е произведен само в 100 екземпляра от всеки цвят – бял и черен. Размерите на всяка ваза са 30 см. (ширина) и 35 см. (дължина).

По-късно, през 2007 година, дизайнерът създава цяла колекция от вази Fast, направена от порцелан. Колекцията служи не само за поставяне на цветя, но дори само като украса, благодарение на скулптурната красота на предметите. Тя включва 4 модела вази, най-малката от които с височина едва 13 см., а най-голямата – с височина 30 см.
www.cedricragot.com


20 октомври 2011 13:42 | nqma
От: nqma
naistina originalna i krasiva
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
ваза, дизайн, разчупен дизайн, украса, колекция от порцелан, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg