фирми продукти
представяме
работа
 
Розова градинка с японски явор

Ако разполагате с малко пространство в градината си и искате да го трансформирате в кът за релаксация, претворете тази малка градинка с ярко кленово дръвче. Японският явор е комбиниран с разновидности в пурпурни и розови тонове, а свежата им зеленина подчертава ярките оттенъци на приятните за очите разцветки в къта. Можете да използвате сезонни разновидности, така че градинката да е обагрена в свежи нюанси през сезоните.

Розова градинка с японски явор

Списък на предложения за растенията

(Забележка: Растенията трябва да се съобразят с мястото, където ще виреят и условията там.
ВНИМАНИЕ: Някои от избраните от Вас растения и техните плодове може да са отровни – не яжте плодовете, листата или други части от растения, за които нямате изрична информация, че са напълно безвредни за човека)

Розова градинка с японски явор

A. Японски явор
(Acer palmatum) – 1 брой
B. Иглика (Primula sieboldii) – 5 броя
C. Червен пенстемон (Penstemon digitalis ‘Husker Red’) – 1 брой
D. Платикодон (Platycodon grandiflorus) – 2 броя
E. Розов рододендрон /азалия/ (Rhododendron) – 1 брой
F. Розова азалия (Rhododendron spp.) – 1 брой
G. Бяла азалия (Rhododendron spp.) – 2 броя
H. Гигантски лук (Allium giganteum) – 8 броя
I. Хоста (Hosta ‘June’) – 2 броя
J. Хоста (Hosta ‘Francee’) – 1 брой
K. Незабравка (Myosotis sylvatica) – 7 броя
L. Астилбе (Astilbe spp.) – 5 броя
M. Хойхера (Heuchera sanguinea) – 2 броя
N. Пурпурна хойхера (Heuchera spp.) – 1 брой
O. Див зюмбюл (Hyacinthoides nonscripta) – 13 броя

Розова градинка с японски явор
A. Японски явор
Розова градинка с японски явор I. Хоста
Розова градинка с японски явор
B. Иглика
Розова градинка с японски явор
J. Хоста
Розова градинка с японски явор
C. Червен пенстемон
Розова градинка с японски явор K. Незабравка
Розова градинка с японски явор
D. Платикодон
Розова градинка с японски явор

L. Астилбе
Розова градинка с японски явор
E. Розов рододендрон
Розова градинка с японски явор M. Хойхера
Розова градинка с японски явор F. Розова азалия Розова градинка с японски явор N. Пурпурна хойхера
Розова градинка с японски явор G. Бяла азалия Розова градинка с японски явор

O. Див зюмбюл
Розова градинка с японски явор H. Гигантски лук    1. Подготовка

При този проект от особена важност е подготовката. Предварително си отговорете на няколко въпроса:
• Разполагате ли с готово място за изпълнение на плана? Схемата показва приблизителната големина на проекта, но Вие можете да увеличите тези мащаби или пък да ги намалите, като спазите съществуващото съотношение и увеличите/ намалите броя на растенията от всеки вид (или пък като премахнете от плана някои растения).
• Изисква ли почвата на терена подобряване? Повечето от избраните растения не са капризни в това отношение, но добре овлажнената почва е отлична среда за тяхното развитие. За да тествате почвата, намокрете един сектор от нея с маркуч и изчакайте 24 часа. След това стиснете с ръката си буца пръст – пръстта трябва да се оформя на топка, но да се рони лесно при натиск. Ако тя става на топка, но не се рони, вероятно пръстта е твърде глинеста, а ако не иска да се оформи в топка – вероятно е твърде песъчлива. И в двата случая почвата изисква подобрение – за целта можете да добавите подходяща торова смес.

Розова градинка с японски явор

2. Създаване на основата
За да очертаете основата можете да използвате градински маркуч, с който да оформите границите на лехите. Когато сте доволни от резултата използвайте абсорбираща се спрей-боя, за да направите по-ясни очертанията. С помощта на остра права лопата окопайте границите, за да оформите ръба на всяка леха.

Ако теренът е покрит с трева имате няколко възможности. Ако секторът е малък, можете да премахнете чимовете с помощта на права лопата (предварително намокрете почвата), а накрая да обработите почвата отдолу. За по-големи терени обаче ръчна орачна машина, с която да обработите тревата, така че тя да бъде смесена с почвата. Така не само ще премахнете чимовете, но и ще обогатите почвата с органични вещества.

Независимо как ще решите да обработите терена, уверете се, че сте обработили почвата на дълбочина поне 15- 20 см. След като подготвите мястото, полейте почвата добре и изчакайте няколко дена. Ако през това време се появят бурени ги почистете, а ако използвате за целта химикали проверете върху етикета на препарата колко време трябва да изчакате преди да засадите растенията.

3. Засаждане
Идва времето и на най-забавната част от проекта – засаждането на растенията. Готовите растения (разсад) извадете от саксиите (закупен или засаден предварително) и ги поставете на местата им в лехата. Това ще позволи да видите как ще изглежда лехата и дали има нужда от допълнително донагласяне. Уверете се, че растенията са на подходящо разстояние едно от друго, за да могат да растат и да се развиват нормално.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
розова градинка, японски явор, дизайн, идеи за градината

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg