фирми продукти
представяме
работа
 
2 идеи за входа на градината

Вижте два градински проекта, които включват арка, обгърната с ароматни растения. Те могат да се приложат на входа на двора или градината, за да осигурят уединение и за акцент, който да привлича вниманието още от екстериора на Вашия дом. В зависимост от структурата и растенията, арката е ефектна и стилна.


Романтична арка


Оформете цветна и ароматна арка от розови храсти над вратата на двора или градината. Встрани от портата можете да обособите кътче с ароматни растения.

2 идеи за входа на градината

Списък на предложения за растенията
(Забележка: Растенията трябва да се съобразят с мястото, където ще виреят и условията там.
ВНИМАНИЕ: Някои от избраните от Вас растения и техните плодове може да са отровни – не яжте плодовете, листата или други части от растения, за които нямате изрична информация, че са напълно безвредни за човека)

2 идеи за входа на градината

A. Бял равнец (Achillea millefolium) – 3 броя
B. Ралица в бяло и синьо (Consolida ambigua) – 18 броя
C. Розов храст в розови тонове (Rosa ‘Queen Elizabeth’) – 1 брой
D. Розов храст в бяло (Rosa ‘Iceberg’) – 1 брой
E. Хемерокалис, дневна лилия (Hemerocallis) – 3 броя
F. Пълзящ розов храст в розови тонове (Rosa ‘Eden Climber’) – 1 брой

2 идеи за входа на градината A. Бял равнец 2 идеи за входа на градината D. Розов храст
2 идеи за входа на градината B. Ралица 2 идеи за входа на градината E. Хемерокалис
2 идеи за входа на градината C. Розов храст 2 идеи за входа на градината F. Пълзящ розов храст


Розови храсти

Дървената входна порта ще изглежда много по-ефектно, ако я обкантите с розови храстчета, а от двете страни на пътечката обособите цветни петна с ароматни растения. Растенията в пастелни оттенъци са стилна фокусна точка в дворчето. Показаната градинка е с размери 4.5 х 5 метра, а растенията обичат пространствата с много слънце, но Вие можете да трансформирате комбинацията от зеленина и размерите на градинката според вкуса и екстериора си.

2 идеи за входа на градината

Списък на предложения за растенията

(Забележка: Растенията трябва да се съобразят с мястото, където ще виреят и условията там.
ВНИМАНИЕ: Някои от избраните от Вас растения и техните плодове може да са отровни – не яжте плодовете, листата или други части от растения, за които нямате изрична информация, че са напълно безвредни за човека)

2 идеи за входа на градината

A. Пълзящ розов храст в розови тонове (Rosa multiflora ‘Carnea’) – 1 брой
B. Розов храст (Rosa ‘Ballerina’) – 1 брой
C. Върбинка (Verbena) – 11 броя
D. Карамфил (Dianthus) – 6 броя
E. Хортензия в бяло (Hydrangea arborescens) – 1 броя
F. Напръстник (Digitalis purpurea) – 3 броя

2 идеи за входа на градината A. Пълзящ розов храст 2 идеи за входа на градината D. Карамфил
2 идеи за входа на градината B. Розов храст 2 идеи за входа на градината E. Хортензия
2 идеи за входа на градината C. Върбинка 2 идеи за входа на градината F. Напръстник


1. Подготовка
При този проект от особена важност е подготовката. Предварително си отговорете на няколко въпроса:
• Разполагате ли с готово място за изпълнение на плана? Схемата показва приблизителната големина на проекта, но Вие можете да увеличите тези мащаби или пък да ги намалите, като спазите съществуващото съотношение и увеличите/ намалите броя на растенията от всеки вид (или пък като премахнете от плана някои растения).
• Изисква ли почвата на терена подобряване? Повечето от избраните растения не са капризни в това отношение, но добре овлажнената почва е отлична среда за тяхното развитие. За да тествате почвата, намокрете един сектор от нея с маркуч и изчакайте 24 часа. След това стиснете с ръката си буца пръст – пръстта трябва да се оформя на топка, но да се рони лесно при натиск. Ако тя става на топка, но не се рони, вероятно пръстта е твърде глинеста, а ако не иска да се оформи в топка – вероятно е твърде песъчлива. И в двата случая почвата изисква подобрение – за целта можете да добавите подходяща торова смес.

2 идеи за входа на градината

2. Създаване на основата

За да очертаете основата можете да използвате градински маркуч, с който да оформите границите на лехите. Когато сте доволни от резултата използвайте абсорбираща се спрей-боя, за да направите по-ясни очертанията. С помощта на остра права лопата окопайте границите, за да оформите ръба на всяка леха.

Ако теренът е покрит с трева имате няколко възможности. Ако секторът е малък, можете да премахнете чимовете с помощта на права лопата (предварително намокрете почвата), а накрая да обработите почвата отдолу. За по-големи терени обаче ръчна орачна машина, с която да обработите тревата, така че тя да бъде смесена с почвата. Така не само ще премахнете чимовете, но и ще обогатите почвата с органични вещества.

Независимо как ще решите да обработите терена, уверете се, че сте обработили почвата на дълбочина поне 15- 20 см. След като подготвите мястото, полейте почвата добре и изчакайте няколко дена. Ако през това време се появят бурени ги почистете, а ако използвате за целта химикали проверете върху етикета на препарата колко време трябва да изчакате преди да засадите растенията.

3. Засаждане
Идва времето и на най-забавната част от проекта – засаждането на растенията. Готовите растения (разсад) извадете от саксиите (закупен или засаден предварително) и ги поставете на местата им в лехата. Това ще позволи да видите как ще изглежда лехата и дали има нужда от допълнително донагласяне. Уверете се, че растенията са на подходящо разстояние едно от друго, за да могат да растат и да се развиват нормално.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
идеи за градината, цветна арка, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg