фирми продукти
представяме
работа
 
Направете си сами кухненски остров

Кухненските островчета са важен елемент от съвременната кухня. Те не само разделят пространството визуално, но и създават допълнително място за съхранение на храната и принадлежностите. Предлагаме Ви един проект за създаване на кокетно островче, за който специалистите твърдят, че могат да се справят дори хора, които не са особено опитни в обработката на дървесина.

Необходими инструменти:
• рулетка за измерване
• циркуляр (по избор)
• ъгломер (по избор)
• фина шкурка
• четки за боя
• шаблон
• сюнгер (естествена гъба)
• парцалче

Необходими материали:
• 2 броя кухненски бюфета или скринове
• около 1.2 л. латексов грунд
• около 4 л. полугланцова латексова боя
• спрей-лепило за шаблони
• черна боя
• вратичка с ширина около 91-92 см.
• около 1.2 л. боя за дърво (в показания проект е използвана полупрозрачна бяла боя)
• полиуретанов лак за покритие и запечатване на нанесената боя
• строително лепило

Добре е кухненският остров да бъде със същата височина като тази на най-близките кухненски шкафове. В този случай необходимата височина е 91.5 см. и за тази цел използваните скринове са скъсени с около 5.7 см. (чрез отрязване на част от краката на мебелите). Ако Вие предпочитате по-висок плот на островчето можете да оставите първоначалната височина на избраните мебели.

Стъпки на изпълнение:

Нанесете грунда върху дървените повърхности и оставете да изсъхне. След това нанесете боята и отново оставете повърхностите да изсъхнат. Накрая нанесете втори пласт боя и я оставете да изсъхне напълно.

Подгответе шаблона за предната част на кухненския остров. Увеличете дадения образ с около 400% (в зависимост от големината на повърхността на мебела) и изрежете по схемата шаблон от пластмаса с помощта на макетно ножче. Вътрешността на цветята изрежете във форма по собствено желание и запазете парчетата, за да ги използвате по време на нанасянето на боята върху шаблона.

Отстранете дръжките на чекмеджетата на двата мебела. Напръскайте шаблона със спрей-лепилото и го закрепете върху предната част на скрина/бюфета, така че да покриете всички чекмеджета (за тази цел можете да използвате и специална самозалепваща се хартиена лента). Натопете сюнгера в черната боя и попийте излишъка върху парцалчето. След това нанесете боята върху повърхността, обособена от шаблона. Изчакайте малко и отстранете шаблона. Оставете повърхността да изсъхне на пълно и поставете дръжките на чекмеджетата обратно.

Повърхността се обработва с боята за дърво и се оставя да изсъхне. После нанесете с четка полиуретанов лак (в случая е използван матов такъв) и оставете да изсъхне. Сложете още един или няколко слоя полиуретаново покритие и отново оставете повърхността да изсъхне.

Позиционирайте мебелите на желаното място в кухнята и монтирайте вратата върху тях, за да създадете плота на островчето. За монтажа използвайте строителното лепило. В случая плоскостта предварително е скъсена до около 114 см., а след това отрязаната повърхност е обработена с шкурка.

Забележки:
* След като нанесете лепилото и положите плота, можете да поставите отгоре няколко тухли или други тежки предмети, за да държат двете повърхности плътно една към друга, докато лепилото изсъхне (около 1 денонощие).
* При желание можете да монтирате плота с помощта на винтове, забити откъм долната му част, или L-образни скоби, монтирани отстрани, които да улеснят евентуалното разглобяване в бъдеще.

www.diyideas.comНяма коментари


ключови думи
кухненски остров, кухня, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg