Използвайте в ежедневието вещи, с които разполагате в кухнята. Тези лесни трикчета могат да спомогнат за ежедневните Ви задължения, с немного средства. Някои от тях използват неща, които иначе биха попаднали в коша за смет.
Опаковъчно уплътнение за храната
Опаковъчните уплътнения с много балончета, пълни с въздух са страхотно уплътняващо средство за плодовете и зеленчуците в хладилника. Поставете по стените на кутията за плодове и между плодовете в нея, за да предпазите от натрапване. Те са функционални уплътнителни възглавници и предпазват от повреждане чрез удряне в стените на кутията и в останалите плодове.
Тава за кексове и пудинги за царевици
Срежете дръжките на кочаните, така че да паснат в отвора на тавата. С нож отстранете зърната в посока отгоре надолу. Те ще се събират в тавата и могат да се използват веднага.
Кора от портокал за купичка
Срежете портокал надве и изцедете сока от двете половинки. Почистете корите на портокала, отстранете вътрешните части и напълнете купичките с крем или сладолед. Можете да използвате кори от грейпфрут или мандарини, които са с различни размери. Използваните купички можете да изхвърлите или да използвате многократно за различни кремове и пастети.
Цитрусови корички за камината
Поставете в камината няколко изсушени портокалови или лимонови корички. Запалете огъня и се насладете на аромата от цитрусовите парчета. Ако се притеснявате да не се разпръснат и да не попаднат под металната решетка на камината, поставете парчетата в парче вестник или марля.
Приспособление за нарязване на сварени яйца за гъби и ягодки
Можете да нарежете гъбите за салата и яхния с няколко движения на металните телчета на инструмент за нарязване на твърдо сварени яйца. С този инструмент можете да нарежете ягодите на филийки за плодови салати или сладолед.
Ябълки за узряване на домати
Ябълките са познати с факта, че отделят газ, който активизира процесите на узряване на други плодове и на зеленчуци. За да узреят твърдите доматчета по-бързо, поставете ги в чиния с ябълка и ги увийте с кухненско опаковъчно фолио.
Лимон за рендето
Почистете остатъците от меко сирене от металните части на рендето с малко лимон. Срежете плода надве и прокарайте месестата част от двете страни на решетката. Киселините в плодовия сок отстраняват много добре мазни остатъци.
Сол за почистване на салати
Посолете в купата за салата листенцата от марулки, спанак и рукола. Налейте вода и изплакнете добре листата, за да отстраните различни замърсявания от тях. Измийте с чиста вода и нарежете съставките за салата.
Четка за зъби за почистване на царевици от свилата
Остатъците от царевична свила можете да махнете с чиста четка за зъби. Минете с нея по кочана на царевицата и я измийте добре.