фирми продукти
представяме
работа
 
Свеж интериор за банята с малки промени

Освежете банята си с малко цвят и с практични аксесоари. Тези малки промени не изискват много работа и няма да изпразнят семейния бюджет.


Освежете стените с повече цвят


 Свеж интериор за банята с малки промени

Цветните стени създават усещане за настроение в банята, особено ако подберете тон в портокалови, прасковени или жълти оттенъци. За приятен цветови контраст добавете обзавеждане и акценти в наситени цветове. Включете в банята аксесоари с нюанси, които да подхождат на цвета на стените. Можете например да поставите нови кърпи за ръце или килимче за баня.


Монтирайте цветна мозайка

 Свеж интериор за банята с малки промени

Не се охарчвайте за скъпи цветни керамични плочки за банята. Освежете обикновените бели плочки върху стените с цветна мозайка от керамика или стъкло. Поставете я по протежение на шкафа за баня зад мивката и монтирайте кант, който да я обособява. Използвайте тонове на зелено и синьо.


Окачете произведения на изкуството върху стените


 Свеж интериор за банята с малки промени

Включете приятно усещане за персонален шик чрез поставянето върху стените на цветни колажи с растения и животни, които придават органичен чар в интериорите. Можете да включите контрастиращи компоненти – бял фон и антрацитена рамка.


Поставете тапет


 Свеж интериор за банята с малки промени

Ако искате да освежите сектори от банята, които нямат директен досег с вода, поставете върху стените ефектни тапети. Те могат да са с разнообразна текстура и оттенък, можете да ги поставите от пода до тавана с кантове или да облепите само горната част на стените над ламперията.


Монтирайте ламперия

 Свеж интериор за банята с малки промени

Еднообразните стени могат да придобият свеж акцент чрез монтиране на ламперия в долната част. Можете да изберете релефна ламперия от дървесина или винил, като втората е много по-подходяща за онези сектори на банята, които имат досег с водата директно. Монтирането на ламперията може да се извърши с лепило или с гвоздейчета за стени. Ако използвате дървесина, боядисайте я с влагоустойчива боя, за да не избива плесен.


Поставете цветна завеса за баня


 Свеж интериор за банята с малки промени

Новата завеса за баня е не само евтина, но и функционална. Чрез нея можете да включите ярки тонове и мотиви в банята, а ако Ви омръзне, можете да я смените лесно с друга. Съобразете оттенъците на новата завеса с вече съществуващите тонове в интериора на банята или я използвайте, за да изградите нова цветова схема. Изберете аксесоар от текстил или винил – перете завесата редовно, тъй като по нея могат да се появят спори на мухъл.


Поставете капаци на прозорците на банята

 Свеж интериор за банята с малки промени

Капаците за прозорци създават уединение в банята и осигуряват възможност да контролирате светлината в помещението. Ако прозорецът е далеч от мивката и ваната, можете да поставите дървени капаци. Ако се притеснявате, че капаците ще се издуят и деформират, поставете такива от винил.


Създайте мекота за Вашите крака

 Свеж интериор за банята с малки промени

Много лесно можете да създадете уют в банята си с меко килимче пред мивката, което да осигури мекота за краката Ви. С него можете да включите ярки цветове, за да обособите акцент или да съобразите тоновете му с вече съществуващите такива.


Добавете висок шкаф


 Свеж интериор за банята с малки промени

Малките бани обикновено не разполагат с много пространство за шкафове за вещите. Използвайте стените за монтиране на шкафчета и рафтчета, както и за добавяне на окачалки и акценти. Поставете висок и тесен шкаф с рафтчета за съхранение на нещата, които използвате ежедневно. Съхранявайте ги в кошнички, накуп или в метална кофа, в която можете да поставяте книги и списания за четене в банята.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
интериор, баня, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg