фирми продукти
представяме
работа
 
Тематични мебели за сядане

Конкуренцията и голямото разнообразие на пазара накараха дизайнерите по цял свят да започнат да мислят все по-нестандартно и все по-метафорично. В резултат на това се появиха множество изключително интересни мебели с дизайн на различна тематика. Те наподобяват различни предмети и елементи от нашето ежедневие, и разнообразяват интериора с нестандартната си форма. Нека обърнем внимание на няколко подобни мебели за сядане.

Интересна е концепцията на този стол, наречен "Hand Stool" (Стол – ръка). Той е във формата на разтворена длан, която е готова да поеме тежестта на седящия. Моделът е направен от издръжлива на износване пластмаса и е с височина 74 см. Недостатък е сравнително високата му цена – 350 английски лири (около 920 лева). 
Друг модел, който се нарича "OK! Hand Chair" и представлява фотьойл с формата на ръка, показваща знака ОК. Той е с височина на седалката 51 см. и цялостна височина – 94 см. Седалката му е с квадратна форма, с дължина 85 см.
За любителите на обувки е създаден този нестандартен по форма фотьойл, наподобяващ женска обувка на висок ток. Въпреки странния си външен вид, този стол е всъщност изключително удобен. Височината му е 99 см., а ширината – 50 см. Моделът се предлага в 3 различни разновидности – в комбинация от черно и червено, в леопардова и в тигрова окраска.


Не са забравени и любителите на еротиката и целувките – това канапе с формата на сочни женски устни е идеалното решение за романтична вечер у дома. То е с модерен дизайн и се поставя директно върху пода, без помощта на крачета. Тапицерията е от материя, подобна на велур, решена в ярко червено. Височината на седалката е 45 см., а цялостната височина на канапето – 90 см. Дълго е 195 см. и широко 85 см. Според производителите именно този модел канапе е използван при декорацията на къщата в осмото издание на британския "Биг Брадър". Може би поради тази причина цената му е 550 британски лири (около 1440 лева).
Този модел пък се нарича "Potenza Chair", което от италиански би могло да се преведе като "стол на могъществото". Той е с дизайн, напомнящ старинните мебели за сядане в дворците – с луксозен външен вид и изключително висока облегалка. Основният замисъл при него е фактът, че погледнат отзад, седящият не може да бъде видян и разпознат. Моделът се предлага в 2 различни варианта – със странична облегалка, поставена отляво или отдясно. Височината на стола е цели 183 см., а седалката е на разстояние от пода - 43 см.
www.drinkstuff.com


Няма коментари


ключови думи
мебели, дизайн, интериор, тематични мебели, нестандартни мебели, модерен дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg