фирми продукти
представяме
работа
 
Мозайка

Ако ви се иска настилките в дома и офиса ви да са практични и красиви, ако теракота и паркет ви се струват традиционни, можете да изберете мозайката. Мозайката е рисунка, направена от малки късчета от различни материали. Първите мозаечни изображения датират от античността. Едно от предимствата й е, че може да се използва еднакво успешно в помещения с най-разнообразно предназначение – от басейн до пода на кухнята или дневната ви.
Стъклена мозайка – най-разпространеният материал за производство на мозайка днес е венецианското стъкло. То има дълъг живот, топло- и удароустойчиво е. Удачно е да се използва за басейни, тъй като структурата на стъклената мозайка е такава, че не се поддава на влиянието на микроорганизми и бактерии. Отличава се с богата цветова гама. В процеса на производството на венецианското стъкло се прибавят различни добавки – от бор, кадмии и селен до полускъпоцени минерали. Най-разпространената форма на мозаечните модули е квадрат, има различни размери. Колкото са по-малки, толкова е по-голяма детайлността на изображенията. Венецианското стъкло може да се използва за стените и подовете на всякакви закрити помещения, освен това може да служи за декорация на мебели, камини, фасади.
Керамична мозайка – предлага се в широка цветова гама. Може да бъде гланцирана или с леко набраздена повърхност. Подходяща е за облицовка на различни повърхности – басейни, фасади, стени и подове (на баня, кухня).
Каменна мозайка – при производството й се използват най-различни видове камъни. Всяко мозаечно изображение е уникално поради необичайната структура на каменната мозайка, разнообразието на цветове и форми.
Мраморна мозайка – когато купувате такава мозайка, имайте предвид, че мраморът е мек материал и не трябва да го почиствате с абразивни почистващи препарати и твърди четки, които могат да надраскат повърхността. Ако все пак се спрете на мраморна мозайка, внимавайте да не изсипвате плодови сокове или вина, защото те ще я оцветят.
Нетрадиционни материали – един от тях е керамогранитът. Той е много подходящ за оформяне на интериор. Металната мозайка се появи на пазара преди няколко години. Модулите са с дебелина 4 мм. Съставени са от половинмилиметрови листове от неръждаема стомана. Модулите могат да имат различна форма и цвят. Повърхността може да е полирана, матова, набраздена или дори покрита с тънък слой бронз. Металната мозайка има доста висока цена.
Мозаечното пано е необичайно красиво, но професионалистите ценят най-вече практическите му качества. Мозайката, можем с увереност да твърдим, е един от материалите с най-дълъг живот.


Няма коментари


ключови думи
мозайка, настилки, дом, офис, теракота, паркет, помещения, басейн, кухня, дневна

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg