фирми продукти
представяме
работа
 
5 практични дървени проекти

С няколко парчета дървесина можете да изработите разнообразни аксесоари за интериорите, които са не само ефектни, но и практични. Не са необходими някакви специфични инструменти, нито много средства. Можете да оформите аксесоарите по свое желание и според собствените си нужди.


1. Семпла закачалка


 5 практични дървени проекти

Тази семпла закачалка можете да монтирате в антрето, като я захванете върху стената с метална скоба в горния край. Използвайте обикновена дървена дъска с размери 210 х 3 х 30 сантиметра, например от орех. Очертайте от двете страни прорези с еднакви размери и на еднакви разстояния, като обособите само горната част на дъската. Изрежете с трион за ажурна резба.

 5 практични дървени проекти

Използвайте изрезките от прорезите, за да ги залепите върху дъската, за да обособите закачалки за дрехи и аксесоари. Залепете парчетата дървесина с лепило за дърво и с винтове за дърво, прокарани от задната страна на дъската. Нанесете слой полиуретан и оставете да стегне. Монтирайте върху стените.


2. Рафт върху стените


 5 практични дървени проекти

За да изработите този рафт трябва да изрежете три парчета дървесина от дъска с размер 3 метра и стойности 3 х 28 сантиметра. Парчетата трябва да са с размери 24 х 35 сантиметра и ще се използват за рафтове. Дъската монтирайте върху стената напречно, з ада обособите основата на акцента.

 5 практични дървени проекти

С лепило за дървесина и винтове монтирайте трите рафта в прорезите, като ги позиционирате перпендикулярно на основата. Прокарайте по два-три винта за всеки рафта през горната им част и ги завинтете през дъската. Нанесете боя или лак за дървесина и оставете да изсъхнат.


3. Дървени аксесоари

 5 практични дървени проекти

Рустикалните вази можете да създадете от две дървени дъски. Изрежете дъските с желаните размери и изрежете прорези в тях, за да образуват четиристенна форма. Поставени една върху друга, те трябва да са стабилни. Поставете в горната им част стъклена чаша и я използвайте за зеленината.


4. Рамка за огледало

 5 практични дървени проекти

Рамката е изработена от дъска с размери 6 метра х 3 х 15 сантиметра, срязана на осем правоъгълни парчета с размери 66 х 106 сантиметра. Използвана е симетрична форма, очертана върху подредените в пъзел парчета и изрязана по контурите. Парчетата са залепени едно за друго с лепило, а формите са изрязани първо отвън, а след това отвътре. Ръбовете са обработени с груба шкурка и са доизпипани с по-фина шкурка. Нанесен е слой полиуретан и е монтирано огледалото.


5. Пейка за антрето


 5 практични дървени проекти

Пейката е направена от три дъски, като двете са за опора, а третата е седалка. Върху дъските можете да очертаете и оформите с дрелка букви, като използвате хартиени макети. Залепете двете странични дъски от долната страна на седалката, на няколко сантиметра от ръбовете, с малко лепило и монтирайте по една метална Г-образна скоба в ъгловите свръзки на дъските на пейката.

 5 практични дървени проекти


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
дървени проекти, идеи за дома, дизайн, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg