фирми продукти
представяме
работа
 
Еко трансформация на всекидневната

С малко средства и с много вкус, тази всекидневна стая е обзаведена от голо помещение и е превърната в страхотно кътче за релаксация и следобедно кафе с книга в ръка. Основен фактор за обзавеждането на стаята е удобството, с което не са правени компромиси.


Еко стая


Еко трансформация на всекидневната

Основен принцип за обзавеждането на стаята са екологичният фактор и уютът. То е семпло и оформено така, че да има пространство за сядане и за движение. Органичните форми и натурални материали са в унисон с екологичния характер на стаята, но собствениците не правят компромис с удобството и уюта. Това се отнася за настилките, стените и обзавеждането, както и за цветовете.


Преди: Гола стая с потенциал

Еко трансформация на всекидневната

Светла и просторна, стаята има потенциал, но за да се разгърне той, тя е изцяло изпразнена и почистена. Оставени са само шкафовете за книги, които са до едната стена, до вратата, която свързва двете помещения на всекидневната стая. Вратите са демонтирани и по този начин двете части на всекидневната са обединени, като същевременно светлината от прозорците преминава свободно из пространствата. Дървените врати не са изхвърлени, а са използвани за проектите в къщата.


След: Уютен кът за разговори


Еко трансформация на всекидневната

Реновираните вратички на шкафа за книги са боядисани в синьо, което се комбинира много по-добре с новата палитра на стаята. Пред мебела е оформен кът за четене с две кресла, малка странична масичка от дървесина и огромна табуретка, която може да се ползва за масичка за кафе. Използвано е старо обзавеждане от другите стаи, за да се спестят средства и да се създаде еко всекидневна стая.


Еко обзавеждане


Еко трансформация на всекидневната

Нова мебел в стаята е практичната табуретка, която е не само гъвкава като употреба, но и изградена от органични материали. Конструкцията й е от сертифицирана дървесина и рециклирани метални пружини.


Решения за стените

Еко трансформация на всекидневната

Вместо да боядисат стените по стандартния начин, собствениците създават текстурен интерес чрез мазилка с добавени натурални оцветители. Цената на мазилката е долу-горе колкото тази на тапети, но тя произвежда отрицателни йони, които отблъскват праха и мръсотията, така че не се налага често почистване на стените. До едната стена е поставен дървен шкаф масичка, с две табуретки, две лампи и стенно огледало.


Свежи акценти


Еко трансформация на всекидневната

На стената до къта за четене и срещи с приятели за чаша чай или кафе е монтиран дървен рафт за аксесоарите. На него са подредени картини и цветни дреболийки, които придават на помещението индивидуален характер и очарование.


Преди: Просторна стая

Еко трансформация на всекидневната

Другата част на помещението е изградена върху основната фокусна точка – камината, вградена в една от стените. В тази част е обособен втори сектор, заедно с този за четене, като този има за основа камината.


След: Уютна стая

Еко трансформация на всекидневната

Кремавият килим обединява двата сектора – този за четене и кафе, и този до камината. Употребата на стари мебели, взети от други помещения или подарени от познати, спестява средства и съкращава отпадъците по време на ремонта. Канапето, което е част от първия сектор, е позиционирано в центъра на стаята и поставя граница между секторите в двата края на стаята. В интериора са използвани меки тонове на кремаво и жълто, на синьо и бежово, сиво и кафяво, като палитрата е обособена за цялата стая, не за секторите.


Натурални акценти

Еко трансформация на всекидневната

Панелите на завесите се състоят от две части в два допълващи се тона, но тъканта е ажурна и не блокира изцяло светлината. Материята е от лен, което я прави органичен избор за всекидневната. Старите дрехи са чудесен начин да се добавят акценти в стаята, като не се харчат много средства, а освен това така се постига винтидж ефект. Така са създадени някои от декоративните възглавници върху креслата, за които са използвани стари плетени тъкани от гардероба.


Акцентна стена

Еко трансформация на всекидневната

За да не се харчат много средства, а и да не се създаде кичозен ефект, за акцент е избрана само едната стена от стаята. Тя е облицована с рециклирана дървесина и е оформена като рустикален детайл, който се комбинира чудесно с някои от аксесоарите в интериора. Камината е пребоядисана в бяло и е облицована с мозайка в мек син тон


Източник: bhg.com28 март 2012 09:12 | Еко трансформация на всекидневната
От: Димитрова
Всички решения за всекидневната са страхотни
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
интериор, обзавеждане, дизайн, всекидневна стая

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg