фирми продукти
представяме
работа
 
Винтидж апартамент в Неапол

Екипът на двамата дизайнери Роберто Перегали и Лаура Сартори Римини връщат романтичната атмосфера в този винтидж апартамент. Апартаментът се намира в стара част на италианския град Неапол, някога скромно рибарско селце. Той е собственост на италиански банкер, който е привлечен от красотата на района, на чийто фон в далечината може да се види мощният вулкан Везувий. Апартаментът е конструиран в старинен тертип, с високи тавани, високи врати и арки между помещенията, и изкусни орнаменти по фризовете. В него има три спални помещенията, а някои от стаите са с невероятна гледка към Тиренско море.

Винтидж апартамент в Неапол

* Антрето на жилището е с овална форма, а от него се влиза във вътрешните помещения. В центъра на антрето е поставена кръгла масичка, а върху стените са поставени картини от 18 век на художника Пиетро Антониани. Настилката на помещението е от мозайка в черно и бяло, а стените са оформени с релефни контури и орнаментика.

Винтидж апартамент в Неапол

* В ъгъла на всекидневната е оформен кът за разговори и кафе или чай, с масичка за кафе, канапе и два фотьойла. Обзавеждането е с винтидж излъчване, в тонове на синьо и кафяво, комбинирани с несиметрични ефирни пердета в бяло. Огромните прозорци извеждат към просторна тераса с изглед към морето.

Винтидж апартамент в Неапол

* В другата част на всекидневната е разположена арката към семейната стая. Помещението е с винтидж тапети в турско синьо и изрисувани тавани. Огромният килим обособява секторите за четене и разговори, а аксесоарите в оттенък на бургунди координират с дървесните тонове в стаята и създават акцент в комбинация с турско синьото. Двете симетрични картини на стената са страхотна фокусна точка в помещението.

Винтидж апартамент в Неапол

* Релефният таван на библиотеката е с орнаментни ‘греди’ и е обагрен в бяло, бежово и пастелно зелено. Шкафовете с рафтовете за книгите обхващат голяма част от стените и са с височина от пода до тавана. Те са изработени от тъмна дървесина, която координира с дървената настилка от орехова, яворова и черешова дървесина, в наситени кафени тонове.

Винтидж апартамент в Неапол

* Полупрозрачните фрески върху стените създават усещане за релефност. Наситените тонове на картините се комбинират страхотно с тапицерията на обзавеждането , с дървения френски комод и настилката. Повечето от мебелите са старинни – от 18 и 19 век, како и картините върху стените.

Винтидж апартамент в Неапол

* Кухнята е обзаведена сравнително модерно, ако се направи паралел с останалите помещения в жилището. Кухненските плотове са от мрамор, а стените са облицовани с цветни плочки в бежово и синьо, с ненатрапчиви геометрични шарки. Едната от мивките в кухнята е поставена в кухненския остров, за да се извършва работата с по-малко движение.

Винтидж апартамент в Неапол

* Неаполитанските гланцирани плочки са частична облицовка върху кухненските стени, но са използвани и върху пода. Противно на наложената схема в останалите стаи, които са просторни и с огромни прозорци, кухнята е сравнително малка и тясна. Вещите се съхраняват вътре в кухненските шкафове или на открити рафтове, вградени в шкафовете до стените. Кръглата маса за хранене е от 19 век и е допълнена с рустикални столове от дъб.

Винтидж апартамент в Неапол

* Основната спалня е обзаведена семпло, в меки тонове и със сравнително модернистични мебели. Детайлите върху стените създават меки акценти, а стъкленият полилей внася нотка винтидж очарование в стаята.

Винтидж апартамент в Неапол

* Просторната баня е облицована с мрамор в тонове на сивото. Мраморната вана е комбинирана с ниска ламперия, а горната част на облицовката на стените е създадена с бои. Огромното огледало разпръсква светлината от остъклената врата, която извежда към малка тераса с бели парапети с изгледа към морето.

Винтидж апартамент в Неапол


Източник: architecturaldigest.com12 януари 2012 10:47 | re: zora cherneva
От: Comfort.bg
Сърдечно Ви благодарим, Zora, за хубавите думи и пожелания! Екипът на Comfort.bg на свой ред Ви пожелава здраве и късмет, лични и професионални успехи през настоящата година!
11 януари 2012 17:27 | БЛАГОДАРЯ
От: zora cherneva
Много благодаря за удоволствието, което ми доставихте с настоящия е-mail! Желая на целия екип здрава и успешна година!
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
обзавеждане, винтидж стил, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg