фирми продукти
представяме
работа
 
15 цветови комбинации за банята - част 2

Банята отдавна не е помещение, в което хората се отбиват за минути и бързат да излязат. Не е необходимо да пренебрегвате банята си, даже тя да не е твърде голяма. Използвайте ярки и наситени тонове, за да я обзаведете и да създадете настроение. Вижте още няколко страхотни цветови съчетания за баня, които можете да използвате в дома си.

Вижте още: 15 цветови комбинации за банята8. Мока и бяло


 15 цветови комбинации за банята - 2

Изтънчената комбинация между снежнобяло и наситено кафяво с цвят на кафе с мляко създава акцент в интериорите. Кафявото е уютен оттенък, а бялото не позволява банята да изглежда мрачна или тясна, като хармонизира наситените тонове. По този начин дори невзрачните детайли са фокусна точка, а пастелнозелените акценти създават свежо настроение. Върху прозореца на банята са поставени хоризонтални щори, които контролират количеството естествени слънчеви лъчи в стаята.


9. Светлосиньо, зелено и черно

 15 цветови комбинации за банята - 2

Свежи ботанически принтове, комбинирани с наситени оттенъци на синьо и зелено, оформят органично усещане в банята. Тапетите създават акцент с огромните си мотиви, а наситените абаносови тонове на тоалетката и шкафчето са фокусна точка за интериора. Поставената върху шкафа мивка е от полупрозрачно зелено стъкло, а сребристосивите детайли на крана прибавят доза изящество.


10. Портокалов шербет и дъвка


 15 цветови комбинации за банята - 2

Вдъхновен от цветовете на сочната циния, интериорът е обагрен в наситено розово и прасковено оранжево. Белите детайли изпъкват на фона на ярките тонове и заедно с бежовата настилка балансират палитрата на банята. Бялата ламперия контрастира на оранжевите стени и допълва белите детайли върху стените, ваната и шкафчето над нея.


11. Салвия и бяло

 15 цветови комбинации за банята - 2

Съвременната палитра на банята подхожда на нетрадиционната архитектура на помещението, с високи скосени тавани и високо разположени прозорци, включително триъгълна витрина в горната му част. Снежнобелите детайли, например ваната, таванската облицовка и рамките на прозорците, подчертават наситените тонове на шкафовете, на настилката, на килимчето пред ваната. Сиво-зелените стени са интересно решение за интериора, тъй като започват от бялата ламперия и достигат чак до таваните.


12. Кафяво и черно

 15 цветови комбинации за банята - 2

Модерен интериор за баня, комбиниращ меки тонове мляко с какао и наситени кафяви оттенъци. Мозаечните облицовки за настилката и стените над ваната съчетават и двата нюанса, а искрящо белите детайли създават акценти. Те, заедно с огромното огледало над мивката, отразяват светлината от прозореца и я разпръскват, за да създадат усещане за просторност. Неутралните тонове са чудесно решение за банята, в която детайлите създават акцент с нестандартните си размери и форми.


13. Кремаво, сиво и керемидено червено

 15 цветови комбинации за банята - 2

Просторната баня е обзаведена с винтидж аксесоари, с вградена вана и огромна мивка, монтирана върху голям шкаф. Използвани са основно неутрални тонове на сиво и бежово, а като свеж оттенък е употребено керемидено червено. Интересно оформените стени съчетават сиво, крем и керемидено, с геометрични фигури и естетичен шик. Огромните прозорци обливат банята с естествени слънчеви лъчи, което разширява оптически пространството и подсилва цветовете.


14. Светлосиво и светлобежово


 15 цветови комбинации за банята - 2

Шкафовете за баня от естествена ясенова дървесина са основа за надграждане на оттенъците в стаята, съчетаващи светли и тъмни тонове. Фокусна точка в интериора са стените с тапети в сиво и бяло, оформени с ефектни мотиви. Тъмните гранитни плотове контрастират на меките тонове и създават интересни акценти.


15. Светлосиво и тъмнокафяво

 15 цветови комбинации за банята - 2

Тъмнокафявата мозайка е освежена с детайли в светлосиво, с които са оформени акценти. Искрящо бялата вана създава контраст, а бежовите детайли върху настилката омекотяват контрастите. Подът в душ кабината е оформен с речни камъчета, което създава органично усещане и допълва еко интериорите.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
цветови комбинации, баня, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg