фирми продукти
представяме
работа
 
''Течно'' осветление

Младият и талантлив бразилски дизайнер Rafael Morgan е заложил на авангардния дизайн и е създал лампите "Light Drop" ("Капка светлина"). Според самия автор, основният замисъл на проекта е да накара хората да се замислят върху това как употребяват природните ресурси. И по-конкретно водата, която основен източник на енергия за живите организми.


Лампата се задейства на принципа на чешмата - чрез завъртане на кранчето. В този случай обаче, вместо вода, от него "потича" светлина. Освен това чрез различната степен на завъртане може да се контролира интензивността на светлината. Кранчето на Light Drop, което е направено от стомана, се монтира върху стената и изглежда по същия начин, както стандартните чешми.

Крушката в края на кранчето е оформена като капка вода, процеждаща се от чешмата. Моделът се предлага в няколко различни варианта, като при всеки от тях "капката" е с различна форма и дължина. Крушката е направена от силикон и съдържа модерните напоследък LED светлини (светодиоди). Тъй като светодиодите харчат значително по-малко електроенергия от стандартните крушки, Light Drop допълнително затвърждава своята основна концепция – пестенето на природните ресурси.

Продуктът все още е прототип, очакващ патент, но още тази година той ще бъде пуснат в производство от компанията Dark.


www.rafaelmorgan.com


Няма коментари


ключови думи
дизайн, Light Drop, течно осветление, лампа, крушки, капки вода

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg