фирми продукти
представяме
работа
 
Тикви от плат

За да създадете евтини акценти за есенните празници, използвайте парчета плат в ярки тонове или изрезки от стари проекти за дома. С малко текстил, пълнеж и игла за шиене можете да създадете тикви с различни размери, които да поставите върху масата за хранене, шкафовете и прозорците. Ако използвате материя в оранжево или жълто, аксесоарите ще са още по-ефектни и реалистични. Ако пък искате да пребоядисате вече създадените аксесоари, напръскайте ги със спрей – боята не само ще създаде ярки оттенъци, но и ще обособи твърда и лъскава ‘кора’ за тиквите. Съчетайте ги с клонки, листа, шишарки, истински тикви и плодове, за да създадете есенни акценти за интериорите.

 Тикви от плат


Необходими материали:


* текстил – коприна, памук, кадифе и прочее
* шевна машина
* игла и конец
* пълнеж от вълна, памук и прочее
* дълга игла
* конец за бродерия


Инструкции:


1. Изрежете от тъканта правоъгълник с желаните размери, като дългата страна трябва да е два пъти спрямо размерите на късата страна на правоъгълника. Показаните тикви са изработени от парчета с размери съответно 12 х 24 сантиметра, 20 х 40 сантиметра и 28 х 56 сантиметра.

2. Сгънете тъканта, като лицевата част е към Вас, така че двете къси страни да се срещнат. Направете шев с шевната машина по ръба, на 6 милиметра от края на плата. С двоен конец тропосайте по горния ръб на тъканта. Издърпайте конеца, за да набръчкате плата и зашийте отвора с игла.

 Тикви от плат

3. Обърнете кесията с лицевата страна навън и поставете пълнежа. С двоен конец тропосайте по отворената периферия на аксесоара, издърпайте конеца и пришийте отвора с игла.

4. Вденете конец за бродерия в дълга игла и го увийте няколко пъти около аксесоара, за да създадете секторите. Иглата трябва да преминава през центъра на тиквата, а конецът трябва да е стегнат.

5. С иглата и конеца оформете вдлъбнатина в центъра на тиквата, като прокарвате дългата игла през пълнежа и тъканта. Дръжките на тиквите оформете от малки парчета текстил, пришити с игла и конец, и напълнени с малко памук или вълна. Пришийте ги в центъра на тиквите. Ако нанасяте боя, използвайте фин спрей на тънък пласт и изчакайте боята да изсъхне преди употреба на тиквените акценти.

 Тикви от плат


Източник: marthastewart.comНяма коментари


ключови думи
ефектни акценти, декорация, дизайн, проект за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg