фирми продукти
представяме
работа
 
Маса - камина

Ако някога сте виждали подобно съчетание – между камина и масичка за кафе, то вероятно е ставало въпрос за нещо подобно:
камина

Този тип модели обаче имат един основен недостатък – те използват за горене класически материали (дърва или въглища) и по тази причина не са особено подходящи за употреба вътре в дома. Развитието на технологиите и интериорния дизайн обаче създадоха условия за появата на няколко съвременни модела маси - камина – с един по-изчистен дизайн и подобрена функционалност.Ето този продукт например носи името Fire Table ("Огнена маса") и е част от колекцията на британската дизайнерска компания Fuego. Продуктът е създаден специално за употреба във вътрешни пространства, тъй като осигурява максимална защита от възникване на технически инциденти, свързани с огъня. Пламъкът се поддържа от специален гел на алкохолна основа, който не отделя дим или неприятна миризма. Масата притежава толкова добре защитен механизъм на горене, че дизайнерите дори са си позволили да направят долната й част от дървесина (орехова или дъбова). Горната й част пък е изградена от красиво обработен гранитен камък.

Всъщност наименование "маса – камина" не е напълно точно, тъй като продуктът не е създаден с цел да топли жилището, а да създаде една нестандартна фокусна точка в помещението. Откритият пламък допълнително допринася за усещането за уют и топлина в дома. Стандартните размери на „огнените маси” са 80 см. дължина, 55 см. ширина и 29 см. височина, а размерите на по-големите модели са съответно 107 х 73 х 29 см. Подобна концепция за "маса – камина" са разработили и дизайнерите от немската компания Schulte Design. Предлаганият от тях модел обаче притежава няколко отличителни характеристики – така например неговата горна част е направен от неръждаема стомана, вместо от камък. Вътре в самата маса е вградена мъничка "камина", чиито пламък излиза през специален отвор в плоскостта.

камина

камина

И тук пламъкът се поддържа от специална течност (биоетанол) без миризма и без отделяне на дим при горене. Размерите на масичката за кафе са 90 х 90 см.

каминаИзточник: firetable.comНяма коментари


ключови думи
маса - камина, изкуствен пламък, интериорен дизайн, огнена маса, fire table

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg