фирми продукти
представяме
работа
 
Есенни цветови тенденции

Вижте кои са тенденциите в интериорните цветове за сезона, наситени и богати, трансформиращи помещенията в есенни оазиси на уюта.


Наситено червено


Есенни цветови тенденции

Червеното е традиционен сезонен цвят, който се асоциира с огъня, уюта и есенната реколта. Обикновено дизайнерите препоръчват по-приглушени тонове, които се съчетават с оттенъците на оранжевото и кафявото. Тенденциите обаче засилват яркостта на цветовете и въвеждат в интериорите наситените червени тонове, рубинено, люта чушка, корал. Тези тонове са традиционни, но ефектни и могат да се използват както за акцентите, така и за стените и обзавеждането. Комбинациите червено с оранжево, индиго, черно и бяло, са пикантни и свежи.


Наситено синьо


Есенни цветови тенденции

Цветовете на сезона се асоциират с лукса на скъпоценните камъни, наситени и магнетични. Наситените сини оттенъци са много модерни за интериорите, особено ако се съчетаят със зелено и маджента. За да създадете лукс и блясък в помещенията, използвайте синьото и го комбинирайте със златисто или сребристо.


Тюркоазено зелено

Есенни цветови тенденции

Нюансите на зеленото, наситени и обаятелни, могат да се използват като акцент в интериорите. Съчетават се добре с бяло, тъмнокафяво, пастелни зелени тонове и синьо. Тюркоазените оттенъци са уютни и луксозни, но трябва да се употребяват пестеливо, в съчетание с балансиращи неутрални тонове.


Бордо

Есенни цветови тенденции

Цветът на гроздето и виното е традиционен за сезона, символ на плодородие и реколта. Наситените оттенъци на горски плодове, маджента и боровинка са свежи и уютни, и могат да се комбинират с неутрални сиви тонове и сребристи нюанси.


Патладжанено


Есенни цветови тенденции

Пурпурните оттенъци винаги са на мода. Те са символ на уюта и мъдростта, луксозни и наситени, извлечени от нюансите на гроздето, патладжана и лавандулата. Интериорите с акценти в пурпурни тонове вдъхват уют и топлина, и се съчетават чудесно със синьо, маджента и светлосиво. Напластете тоновете в интериорите, за да създадете модерни помещения със сезонно очарование.


Сепия


Есенни цветови тенденции

Приглушените сиво-кафяви тонове са неутрални, но много силни като характер. Те създават топлина в интериорите и ги правят уютни и гостоприемни. Съчетайте ги с кафяво, мед, индиго, сиво и металикови оттенъци.


Индиго


Есенни цветови тенденции

Сексапилни и мистични, индиговите оттенъци са сходни по характер с морскосините летни тонове, но създават уют в интериорите. Използвайте индиго вместо черно, за да създадете по-светли интериори. Съчетайте тоновете с традиционните бяло и бежово, акценти в светли оттенъци на синьото и пастелни тонове. Достатъчно е да добавите няколко индигови акцента, например няколко декоративни възглавници.


Бамбук


Есенни цветови тенденции

Летните цитрусови оттенъци са заменени с по-топлите нюанси на жълтото, например бамбук. Той е наситен бежов оттенък, със сходен характер на жълтото, който обаче създава топлина и уют в интериорите. Екзотичен и топъл, бамбукът се съчетава добре с наситени сиви оттенъци, ванилови тонове и пурпурни акценти. Топлите кафяви тонове балансират чудесно наситения характер на бамбука.


Прасковено

Есенни цветови тенденции

Свеж и плодов, този оттенък е традиционен за сезона и създава асоциация със сочност и реколта. Докоснати от слънцето, екзотичните оранжеви тонове се комбинират добре с наситени розови нюанси, с кафяво и бежово, с бяло и ванилово.


Източник: hgtv.comНяма коментари


ключови думи
цветови тенденции, есенни мотиви, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg