фирми продукти
представяме
работа
 
2008 година – година на земния Плъх

Новата година според китайския лунен календар започва на 7 февруари 2008 г. За разлика от изкуствено въведената нова година по Григорианския календар, началото на китайската година е свързано с природно явление: второто новолуние след зимното слънцестоене. Затова началото на всяка година се пада на различна дата.

Годината е представена от два елемента: Земя Ян върху Вода Ян. Цветът на Земята е жълт, а Плъхът по принцип е елемент Вода Ян, затова се казва че тази година е на земния или на жълтия Плъх.
Плъхът е хитро животно, може ли да използва – използва, обича да трупа, най-вече храна и пари. За съжаление, Плъхът трупа пари и веднага ги харчи. Годината винаги проява някои качества на животното, под чиято закрила е. Така че, бъдете внимателни с бързото харчене, както и с трупането на ненужни вещи.
Плъхът е първото животно от 12-годишния цикъл. Затова повечето делови начинания, започнати през този период могат да донесат успех, особено по-дългосрочните начинания.
Плъхът обича домашния уют. Затова през следващата година се очаква засилване на семейните традиции и вероятно ще имаме желание да прекарваме повече време у дома, сред близките.

Животното, което влиза в конфликт с Плъха е точно срещу него в кръга на 12-те животни, това е Коня. Хората, родени под знака на Коня ги очаква година с повече движение, пътувания, преместване. Възможни са нервни напрежения, дисхармония. За омекотяване на конфликта между Коня и Плъха, на тези хора се препоръчва да носят амулет във формата на Вол. Волът отклонява вниманието на Плъха и омекотява стълкновението. Ако не ви се носи амулет, просто сложете картинка с Вол в джоба си и го помолете да ви помага.

На картинката е Прабългарския календар, нарисуван от Ал. Лудколев. Прабългарският календар е една от най-точните календарни системи. Както виждате, има много фън шуй-ски елементи: квадратът с цифрите Ло Шу в средата, триграмите, кръга с 12-те животни. По кръга може да видите кои са животните, с които сте в приятелски отношения. Това са животните през три от вашия знак. Например, за Плъха, това са Дракон и Маймуна.

Във фън шуй има няколко школи. Една от тях специално се занимава с времевия аспект, т.е. как се изменя фън шуй през 20-годишните цикли и през всяка нова година. Според тази школа през новата китайска година е добре да обърнем внимание на няколко неща. В южния сектор на всяко пространство, оградено от стени ще дойде неблагоприятна енергия, наречена "звезда пета жълта". Тя може да провокира различни проблеми. Влиянието и може да се отслаби чрез поставяне на часовник с биене или на метален вятърен чан с 6 тръбички – в южния сектор на дома или офиса.
В северозападния сектор на пространството ще дойде "звезда двойка черна", която може да донесе болести. Може да се неутрализира чрез наниз от шест монети.

Ако тези традиционни средства за корекция не ви допадат, може да използвате метални статуетки, поставени в съответните сектори. Важното е материалът да е Метал. Според цикъла на 5-те елемента Металът отслабва Земята, а неблагоприятните звезди 5 и 2 се отнасят към елемента Земя.
Влиянието на тези звезди е по-силно, ако във въпросните сектори имаме важни части на дома като спалня или входна врата. Ако там попадат санитарни възли или складови помещения, не се тревожете – може да не правите корекции. Не използвайте през тази година символи на стихията Огън в южния сектор – много червено и лилаво, фигурки на феникс и др. Това би активирало неблагоприятната звезда 5.

Разбира се, това са частични препоръки и анализи. И са по-скоро тенденции. За да се проявят са нужни съчетание от още фактори, касаещи околното пространство на дома и личния период на хората.

Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
китайския лунен календар, годината на плъха, елементи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg