фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни идеи за дома с тебеширени аксесоари

С кутия боя за ученически дъски и четка за боядисване можете да създадете практични аксесоари за дома с разнообразни функционалности. Вижте няколко проекта с боя, върху която можете да пишете и рисувате с тебешир.


Тебеширена дъска с магнитни аксесоари


 Лесни идеи за дома с тебеширени аксесоари

Използвайте стари огледала, които няма да употребявате, за да създадете дъска за съобщения и бележки с магнитни ‘кабарчета’. Демонтирайте огледалото от рамката или го облепете с бояджийско тиксо. Нанесете върху дъската два пласта магнитна боя, като оставите всеки от тях да изсъхне добре. Нанесете пласт боя за дъски в желания оттенък. Върху повърхността на дъската можете да пишете и рисувате, а магнитната боя е чудесна основа за поставяне на всякакви по цвят и форма детайли от метал, с които да захващате бележки.


Тебеширена рамка за снимки


 Лесни идеи за дома с тебеширени аксесоари

Нанесете върху повърхността на дървена рамка за снимки и картини два пласта боя за ученически дъски в желания оттенък. Върху дървесината можете да рисувате с цветни тебешири и да изписвате информация за снимката, а при необходимост можете да изтривате и обновявате надписите с обикновена гъба.


Чиния за меню


 Лесни идеи за дома с тебеширени аксесоари

Използвайте стара чиния за сервиране, за да създадете ефектен аксесоар за менюта за кухнята или за трапезарията. Очертайте контурите на вътрешния сектор на съда върху парче хартия и изрежете, за да използвате хартията като шаблон за нанасяне на боята. Поставете шаблона и нанесете тъмна боя за ученически дъски. Ако излезете от рамките на дъното не е проблем, но се старайте да сте акуратни. Работете с четка по ръбовете и с валяк в центъра. Върху аксесоара можете да изписвате менюто за деня, а с мокра гъба изчистете неактуалните ястия.


Идея за шкафчето в банята

 Лесни идеи за дома с тебеширени аксесоари

Използвайте малко боя в тъмен тон, за да превърнете шкафчето над мивката в банята в дъска за съобщения. Можете да пишете задачи за деня, за да не ги забравите от сутринта, тъй като те ще са пред очите ви докато миете зъбите си. Нанесете два слоя боя в центъра на вратата на шкафа, като оставите всеки слой да изсъхне добре. Ако върху нея има огледало, нанесете грунд и боя.


Тебеширен график за стените

 Лесни идеи за дома с тебеширени аксесоари

Използвайте стара рамка за прозорец с вътрешност, разделена на сектори, за да оформите дъска за бележки, разграфена по дни от седмицата. Нанесете по няколко слоя боя за дъски в желаните тонове върху секторите и ги обозначете с дните от седмицата. Ако искате да можете да добавяте бележки и снимки, под боята добавете слой магнитна боя, за да поставяте бележките с метални аксесоари върху дъската с график. Ако боядисате секторите с няколко разцветки, ще добавите доза ярък цвят в интериорите на своя дом.


Практични буркани за кухнята и килера

 Лесни идеи за дома с тебеширени аксесоари

Изрежете от картон или плексигас шаблони с желаната форма, с които да оформите ‘етикети’ върху кухненските контейнери от стъкло. Поставете шаблоните върху стъклото и нанесете с четчица боя за ученически дъски. Оставете да изсъхне и добавете надписи със съдържанието или датата на трайност на продуктите в съдовете. Можете да изтриете надписите с гъба, за да махнете следите от тебешир.


Дъска за записки

 Лесни идеи за дома с тебеширени аксесоари

Използвайте рамка за картини и нанесете няколко пласта боя, за да създадете преносима дъска за записки, върху която да записвате рецепти в кухнята или бележки по време на работа по проектите. Ако не можете да намерите боя за ученически дъски в магазина, можете да направите неин заместител, като комбинирате 1 чаша латекс и 2 супени лъжици суха варова смес за фугиране. Нанесете пластовете, като леко минете с шкурка върху сухата боя.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, тебеширени аксесоари, дизайн, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg