фирми продукти
представяме
работа
 
Интериори в зелено

Зеленият цвят е цветът на спокойствието и природата, на естествените багри на сезоните, на свежестта и дърветата. В зависимост от оттенъците, които използвате, можете да създадете разнообразни ефекти в интериорите. За да създадете свежа атмосфера, съчетайте зелено с жълти подтонове, а ако искате неутрален цвят, използвайте пастелни тонове на зеленото. Специалистите съветват при употребата на зелени оттенъци в дома, да се съобразите с няколко фактора, както при избора, така и при съчетаването на нюансите.


Как да добавите акценти в зелено в интериорите

Интериори в зелено

- Започнете с пода. Ако искате да добавите повече цвят, изберете килимче в зелено. То не само ще добави стабилна доза от желания оттенък, но и ще може да се смени при смяната на цветовата палитра. Добре е да съчетаете няколко тона на зеленото, за да не е интериорът твърде монотонен. Ако добавяте аксесоари във вече обзаведена стая, съобразете се с вече съществуващите тонове в интериорите. Ако създавате дизайна тепърва, използвайте килимчето като фокусна точка, а оттенъците му използвайте като основа за цветовете на акцентите.

- Освежете с аксесоари. Няколко добре подбрани аксесоара са чудесен начин да добавите зелен цвят в интериорите. Те са лесни за смяна акценти, които можете да напластявате в зависимост от нивото на цвят, което искате да постигнете като наситеност. Добавете пластовете чрез тесни ивици тъкан върху масата за хранене, вази, сервизи, картини, декоративни възглавници и прочее.

- Не забравяйте растенията.
Естествена зеленина, поставена в саксии и вази, може да освежи интериорите за минути. Клонки, цветчета и малки дръвчета, поставени из стаята, създават органичен чар.Как да създадете интериори в зелено

Интериори в зелено

Ако целта Ви е не да създадете акценти в зелено, а да употребите цвета като основен в интериорите, трябва да знаете как да използвате щедро зелените оттенъци, без да рискувате да създадете кичозни ефекти.

- Смесвайте тоновете на зеленото. Решете стените в наситено или пастелно зелено, а другите избрани оттенъци – например маслинено или тъмнозелено, използвайте из интериорите. Хармоничните съчетания могат да са ненатрапчиви или да създадат приятен контраст, без да са кичозни. Добре е да използвате поне 2-3 нюанса на зеленото, за да не е стаята твърде монотонна.

- При съчетаването на десените използвайте разнообразие от мащаби и мотиви. Ако съчетаете правилно мотивите, те няма да контрастират неприятно. За да създадете напластяване на десените съччетайте големи и малки размери, флорални мотиви с геометрични форми, за да напаснете визуалния баланс.

- Съчетайте няколко текстури. По-плътните материи, например кадифе и вълна, балансират характера на сложните десени. По-леките тъкани – например лен и памук, са чудесни едноцветни акценти.

- Създайте органичен дизайн.
Използвайте естествени акценти, за да създадете органични интериори в зелено. Можете да си направите сами зелен аксесоар под стъклен похлупак, с мъх и природни акценти.Четири страхотни нюанса на зелено


Интериори в зелено

1. Нюанс ‘Морска трева’. Почти сиво, светлозеленото е избор за интериорите, който можете да съчетаете с много цветове. Заради сивите и бежови подтонове, оттенъкът е неутрален и ненатрапчив, подходящ за онези, които не обичат да рискуват и експериментират с цветовете в интериорите.

2. Пастелно зелено. Сякаш смесено с млечнобяло, хармоничното зелено е подходящо за стените и пода, тъй като не е твърде наситено. Съчетава се чудесно с искрящо бяло, например като фризове на стените в кухнята.

3. Тъмнозелено. С кафявия подтон на оттенъка можете да използвате дребни акценти из интериора, за да създадете интерес. Интензивният характер на зеленото може да се използва за акцентна стена, за детайли и за десени.

4. Нюанс ‘Пролетна поляна’. Наситен и ярък, оттенъкът е баланс от тъмни и светли нюанси на зеленото. Подходящ за целия интериор, както за стените, така и за детайлите. Съчетава се добре с фризове от тъмна дървесина.Четири сигурни комбинации


Интериори в зелено

За естествен ефект
- свежо зелено и пастелно синьо, съчетани като асоциация на гора и небе, са страхотно дуо за интериорите. Ако се чудите дали да използвате по-наситени нюанси, органичните оттенъци са решение, което няма да Ви създаде проблеми.

За успокояващ ефект - светлозелено и тъмнокафяво, съчетани в интериорите, създават спокойна атмосфера и хармоничен контраст. Можете да боядисате стените в кафяво, а зеленото да употребите за фризовете.

За свеж ефект
- традиционната комбинация между зелено и бяло е винаги на мода, особено за помещения като кухня, всекидневна стая и кабинет. Контрастът между двата цвята създава свежест и настроение.

За игрив ефект - добавете към зелено с оттенък на лайм малко бонбонено, за да създадете игриви акценти в помещенията. Особено подходяща комбинация за банята, детската стая и всекидневната стая.


Източник: realsimple.comНяма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, свежи акценти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg