фирми продукти
представяме
работа
 
Абажур "Норвежка гора"

Суровата, но изключително красива скандинавска природа е основното вдъхновение на тази невероятна колекция от абажури. В тях е въплътена класическата норвежка традиция да се използват тънки брезови кори за осветлението. Серията е създадена от дизайнерката Cathrine Kullberg и основният мотив в нейния дизайн е гъста борова гора, заедно с животните в нея - всички те, създадени с помощта на светлина и светлосенки. При запалване на осветлението тънката кора от бяла бреза преобразува ярката светлина в меки отблясъци. Същевременно част от светлината прозира деликатно през очертанията на внимателно изрязаните фигурки.

Абажурът е изграден от фин брезов фурнир, монтиран върху бяла хартия. Формите се изрязват с помощта на лазер, за да се постигне максимална прецизност и фин профил. Отделните части на всяка лампа се произвеждат в няколко малки работилници в различни части на Норвегия. Накрая всички елементи се монтират на ръка в студиото на дизайнерката в Осло, Норвегия.Моделите са с два различни размера – малък и голям, както и с различно предназначение – за висящо осветително тяло и за настолна лампа. Големият модел е с диаметър 55 см. и височина 40 см., и тежи 2 килограма. Малкият пък е с диаметър 32 см. и височина 31 см., а масата му е 1 килограм. При настолния модел рамката е направена от стомана и е обработена допълнително в бяло. Шевът при всички модели е от естествена кожа. Максималната мощност на използваната крушка е 60 вата.
 

www.cathrinekullberg.com


20 октомври 2011 13:56 | nqma
От: nqma
Mnogo mnogo krasivo!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
абажур, фигурки, дизайн, норвежки традиции, колекция, норвежка гора

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg