фирми продукти
представяме
работа
 
Мебели, които оживяват

Има дизайнери, които отдават цялата си енергия в създаването на нещо нестандартно и необичайно, избягвайки шаблоните и вече наложените правила. Такъв е и канадският дизайнер Judson Beaumont, собственик на Straight Line Designs. Мебелите, създадени от него, сякаш оживяват пред погледа – те имат собствен стил и "поведение". Те са предназначени основно за деца, но са подходящи за всяка възраст, тъй като съчетават екстравагантност, изчистени линии и функционалност. Основният принцип на работа на автора е следният: за да бъде уникален, дизайнерът трябва да научи нормите и правилата, а след това да намери подходящ начин да ги разчупи и промени. Beaumont има две деца и те са неговото основно вдъхновение при създаването на оригиналните модели. Той черпи идеите си главно от анимационните филми и след това ги пресъздава в своите мебели. Като автор, той експериментира с размерите и пропорциите, разчупва линиите и вдъхва "живот" на иначе неодушевените предмети. Един от най-екстравагантните модели на дизайнера е тази необикновена "непослушна" масичка (bad table), която "пишка" върху килима в стаята, повдигнала едното си краче. Идеята е простичка, но изключително забавна и свежа.

Авторът е стигнал дори по-далеч в своите идеи, създавайки (макар и засега само на хартия) тази "наистина непослушна маса" (really bad table). И тя, както своята предшественичка, не се притеснява да се "изпишка" върху пода, и то "прикляквайки" безочливо. "Непослушната" масичка обаче е само една многобройните идеи на Judson Beaumont. Той е създал и няколко много интересни модела шкафчета, чиято идея е да забавляват не само децата, но и техните родители.
Други модели на нестандартния дизайнер са например гардеробът и шкафът тип "акордеон". Или пък този модел шкафчета, наречени "Синди", които се полюшват и кокетно заемат различни "пози".


Функционалността не се губи, дори когато мебелът започне да се "топи".
До някои от моделите може да поседнете приятелски, някои сякаш са излезли от някоя детска приказка.www.straightlinedesigns.com


Няма коментари


ключови думи
мебели, нестандартни мебели, модели шкафове, масички, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg