фирми продукти
представяме
работа
 
9 котидж акцента за дома

Ако харесвате така наречения котидж стил, вижте как можете да го внедрите в дома си. Този стил е сред най-популярните, особено в Северна Америка, където е символ на уют и релаксация. Отличава се с лекота, свежест и непринуденост, с комбинация от меки тонове, приятни материи, удобство и вкус към аксесоарите. Подходящ е за обзавеждане на всякакви домове, от апартаменти до вилата на село.


1. Добавете дървесни тонове


 9  котидж акцента за дома

Добавете усещане за уют чрез дървесина. Смесете аксесоари и повърхности в разнообразие от тонове, включително боядисани детайли и старинни мебели, за да създадете визуална текстура.


2. Добавете флорални акценти


 9  котидж акцента за дома

Флоралните акценти са основен детайл за котидж интериорите. Съчетание от синьо и бяло, синьо и жълто, разнообразни по мащаб мотиви, тъкани и аксесоари, те създават уют и свежест, без да утежняват визуално интериорите.


3. Монтирайте на прозорците капаци

 9  котидж акцента за дома

Ако желаете уединение, капаците за прозорци са може би най-удачното решение за помещенията. Монтирани отвътре или отвън, те не само ще Ви предпазят от любопитни съседи и минувачи, но и ще държат хладно вътре в стаите. Чрез тези аксесоари можете да контролирате светлината, която идва отвън, а когато са отворени, те са интересен акцент върху прозорците.


4. Съчетайте комфортни оттенъци

 9  котидж акцента за дома

В зависимост от това къде се намира къщата, можете да вземете цветовете за интериорите от екстериора. Например ако обзавеждате с котидж вилата си на брега на морето, можете да използвате тонове на жълто и синьо, а ако домът Ви се намира до гора, заимствайте оттенъци на зелено и бежово. Традиционни за котидж интериорите са меките пастелни оттенъци, а ярките тонове се избягват.


5. Добавете бяло

 9  котидж акцента за дома

Бялото е една от основните асоциации, когато говорим за котидж обзавеждане. То се използва щедро, в съчетание със синьо и жълто, със зелено и бежово. Можете да добавите бяло в интериорите чрез искрящо бяла ламперия, фризове върху стените и прозорците, чрез обзавеждането и аксесоарите. Бялото разширява оптически стаите и отразява светлината, идваща отвън.


6. Смесете наедно старо и ново

 9  котидж акцента за дома

Не се придържайте само към един стил, смесете ги в интериора, за да създадете непринуденост. Съчетайте старинни аксесоари с модерно обзавеждане, акценти от разнообразни стилове и предмети, които създават уют. Не се притеснявайте да използвате любимите си предмети и да ги поставите на показ върху шкафовете, тъй като целта е да създадете индивидуален ефект.



7. Монтирайте отворени рафтове

 9  котидж акцента за дома

Съчетайте пространство за съхранение на вещите с пространство за аксесоарите. Монтирайте върху стените отворени рафтове, за да изложите на показ красиви вещи и аксесоари. Рафтовете могат да са стандартни или ъглови, за да използвате изцяло пространството в помещенията. Добавете по ръбовете детайли от тъкан или цветна хартия.


8. Обърнете внимание на детайла

 9  котидж акцента за дома

Винтидж акцентите са интересен детайл в котидж интериорите. Мивката на крак, ваната върху крачета и нетрадиционните кранчета за баня са особено ефектен акцент за котидж интериорите.


9. Комбинирайте екстериорни аксесоари в интериорите


 9  котидж акцента за дома

Добавете аксесоари от екстериора в интериорите и ги съчетайте с акцентите вътре в дома. Това може да са флорални мотиви върху тапети и тъкани, градински предмети като аксесоари, зелени растения върху прозореца или екстериорна мебел като част от обзавеждането.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
акценти за дома, декорация, дизайн, котидж акценти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg