фирми продукти
представяме
работа
 
11 бързи проекта за дома

Вижте няколко проекта за освежаване на дома, които не изискват много средства и време. Можете да импровизирате с цветовете и формите, и да създадете акценти за интериорите по свой вкус. Използвайте проектите по свое усмотрение и ги трансформирайте в цветни детайли.


1. Бърза ламперия за стените на дома


11 бързи проекта за дома

Свежият архитектурен акцент в снежнобяло се съчетава чудесно със стени в пастелни тонове. Ламперията изглежда така, сякаш е изработвана часове наред, но всъщност е изработена от готови пвц панели, закупени от магазин за домашни стоки и монтирани върху стените. Панелите съдържат детайлна основа, а по ръбовете са обкантени с фризове. По секторите, на които са монтирани панелите, може да се добавят дървени летви, които да скрият ръбовете, като летвите се боядисат в бяло, за да не се открояват върху ламперията.


2. Цветни детайли за шкафовете


11 бързи проекта за дома

Ако искате да създадете интересен акцент върху скуччните шкафове, добавете в задната част декоративна хартия в ярки тонове. Особено подходяща е идеята за шкафовете от тъмна дървесина, които изглеждат мрачни. Измерете задната част на шкафа, изцяло или на сектори, и изрежете от декоративна хартия парчета. Залепете парчетата с лепило или ги захванете с тиксо към основата. Можете да използвате тапети и да сменяте панелите от време на време.


3. Пейка за закуска


11 бързи проекта за дома

Ако не разполагате с много пространство в кухнята си, за да оформите трапезария, създайте кътче за закуска до една от стените. Поставете дървена пейка с тапицирана седалка, няколко декоративни възглавници и облегалка от тапицирана дъска. Използвайте шперплат за основа, поставете дебел 2-3 сантиметра дунапрен и тапицирайте с тъкан. Добавете няколко облечени копчета и монтирайте към стената над пейката. Добавете малка масичка и столчета за хранене, за да оформите кътчето.


4. Декоративна дъска за съобщения


11 бързи проекта за дома

Освежете обикновената коркова дъска за съобщения с ефектен акцент, за да я трансформирате в интересен детайл от интериорите. Боядисайте рамката в абаносово и добавете детайл – лепенка. Детайлът може да се закупи от магазин или да се изреже от самозалепващ се винил. Желаната форма на акцента можете да оформите с макетен нож и да залепите върху желаните сектори на дъската за съобщения. Можете да захващате бележки с кабарчета или с тиксо.


5. Рафтове в камината


11 бързи проекта за дома

Ако не използвате камината си постоянно или през сезона, трансформирайте я в рафтчета за вещите във всекидневната стая. Измерете отвора на камината и монтирайте шперплатови дъски по цялото протежение. Добавете няколко напречни дъски за рафтовете. Добре е да изработите шкафа предварително, да го изшкурите и боядисате. Върху задния панел можете да залепите парче цветна хартия или тапет.


6. Шкаф с огледални чекмеджета


11 бързи проекта за дома

Ефектните огледални мебели са фокусна точка на интериорите. Оформете шкафа в спалнята с огледални детайли, като ги залепите върху панелчетата на чекмеджетата. Боядисайте всички повърхности в желания оттенък, демонтирайте дръжките на всички чекмеджета и изрежете парчета огледало с размерите на предните панелчета. Залепете огледалата към чекмеджетата със силно лепило и монтирайте дръжките. Добре е да обработите ръбовете на огледалата, за да ги обезопасите, особено ако имате деца. Към панелите можете да добавите цветни стикери със симетрични форми за акцент.


Очаквайте продължение...



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
бързи проекти, идеи за дома, интериор, дизайн, декорация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg