фирми продукти
представяме
работа
 
Градински проекти: Котидж градина

Цветна и вълнуваща, малката градинка е обагрена в ярки нюанси и свежи текстури, които се редуват за по-несиметричен ефект. Ароматни растения са съчетани с храстовидни детайли, които омекотяват със семплата си визия ярките тонове на жълто, пурпурно, лилаво и синьо. Кокетното котидж очарование на градината е подходящо за дома или вилата, и няма нужда от много грижи. За да се съчетаят по височина, растенията са разположени несиметрично, като по-високите са засадени в задната част на градината, а по-ниските са в предната.

Градински проекти: Котидж градина


Списък на предложения за растенията

(Забележка:Растенията трябва да се съобразят с мястото, където ще виреят и условията там.
ВНИМАНИЕ:Някои от избраните от Вас растения и техните плодове може да са отровни – не яжте плодовете, листата или други части от растения, за които нямате изрична информация, че са напълно безвредни за човека.)

Градински проекти: Котидж градина

A. Чимшир
(Buxus spp.) – 3 броя
B. Вечерница (Hesperis matronalis) – 3 броя
C. Заешки уши (Stachys byzantina) – 1 брой
D. Здравец джудже (Geranium x oxonianum) – 4 броя
E. Пенстемон (Penstemon ‘Sour Grapes’) – 1 брой
F. Прасковолистна камбанка (Campanula persicifolia ‘Alba’) - 2 броя
G. Дороникум / жълта маргаритка/ (Doronicum cordatum) – 4 броя
H. Жълт равнец (Achillea ‘Coronation Gold’) – 2 броя
I. Ралица (Consolida ajacis) – 2 броя
J. Делфиниум (Delphinium Pacific Giants) – 3 броя
K. Седум (Sedum ‘Autumn Joy’) – 1 брой

Градински проекти: Котидж градина A. Чимшир Градински проекти: Котидж градина G. Дороникум
Градински проекти: Котидж градина B. Вечерница Градински проекти: Котидж градина H. Жълт равнец
Градински проекти: Котидж градина C. Заешки уши Градински проекти: Котидж градина I. Ралица
Градински проекти: Котидж градина D. Здравец джудже Градински проекти: Котидж градина J. Делфиниум
Градински проекти: Котидж градина E. Пенстемон Градински проекти: Котидж градина K. Седум
Градински проекти: Котидж градина F. Прасковолистна камбанка    


1. Подготовка

При този проект от особена важност е подготовката. Предварително си отговорете на няколко въпроса:
• Разполагате ли с готово място за изпълнение на плана? Схемата показва приблизителната големина на проекта, но Вие можете да увеличите тези мащаби или пък да ги намалите, като спазите съществуващото съотношение и увеличите/ намалите броя на растенията от всеки вид (или пък като премахнете от плана някои растения).
• Изисква ли почвата на терена подобряване? Повечето от избраните растения не са капризни в това отношение, но добре овлажнената почва е отлична среда за тяхното развитие. За да тествате почвата, намокрете един сектор от нея с маркуч и изчакайте 24 часа. След това стиснете с ръката си буца пръст – пръстта трябва да се оформя на топка, но да се рони лесно при натиск. Ако тя става на топка, но не се рони, вероятно пръстта е твърде глинеста, а ако не иска да се оформи в топка – вероятно е твърде песъчлива. И в двата случая почвата изисква подобрение – за целта можете да добавите подходяща торова смес.

Градински проекти: Котидж градина

2. Създаване на основата

За да очертаете основата можете да използвате градински маркуч, с който да оформите границите на лехите. Когато сте доволни от резултата използвайте абсорбираща се спрей-боя, за да направите по-ясни очертанията. С помощта на остра права лопата окопайте границите, за да оформите ръба на всяка леха.

Ако теренът е покрит с трева имате няколко възможности. Ако секторът е малък, можете да премахнете чимовете с помощта на права лопата (предварително намокрете почвата), а накрая да обработите почвата отдолу. За по-големи терени обаче ръчна орачна машина, с която да обработите тревата, така че тя да бъде смесена с почвата. Така не само ще премахнете чимовете, но и ще обогатите почвата с органични вещества.

Независимо как ще решите да обработите терена, уверете се, че сте обработили почвата на дълбочина поне 15- 20 см. След като подготвите мястото, полейте почвата добре и изчакайте няколко дена. Ако през това време се появят бурени ги почистете, а ако използвате за целта химикали проверете върху етикета на препарата колко време трябва да изчакате преди да засадите растенията.

3. Засаждане

Идва времето и на най-забавната част от проекта – засаждането на растенията. Готовите растения (разсад) извадете от саксиите (закупен или засаден предварително) и ги поставете на местата им в лехата. Това ще позволи да видите как ще изглежда лехата и дали има нужда от допълнително донагласяне. Уверете се, че растенията са на подходящо разстояние едно от друго, за да могат да растат и да се развиват нормално


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
градински проект, котидж градина, свежи текстури

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg