фирми продукти
представяме
работа
 
Канапе с необичайна форма

На пръв поглед тази необичайна мебел ще Ви се стори като грамадна четка за зъби или за почистване на пода, чиято почистваща част е обърната на обратно. В действителност обаче това е канапе, чиято концепция е резултат на въображението на студент от университета BUCKS във Великобритания. Дизайнерът е дал един напълно нов поглед върху мебелите за сядане, като е преобърнал на 180 градуса представата ни за тях.
Въпреки странната форма на гигантската "четка", нейните "косъмчета" са създадени така, че извършват на лежащия/ седящия релаксиращ масаж. Всъщност "косъмчета" не е най-точната дума за тези меки плюшени стълбчета, които се нагаждат спрямо формата на тялото, давайки възможност на всеки да намери най-удобното за себе си разположение. Освен тази полезна функционалност, канапето е и един нестандартен елемент от интериора, който безспорно се различава от стандартните мебели в дома. Вместо крачета, канапето-четка има плоска платформа, която му дава нужната опора. Всъщност това не е единственият модел на мебел, при която основната идея е употребата на продълговати "пръчки" от мек материал т. нар. Pasta Chair ("Стол – спагети") на компанията NDK е създаден на същия принцип, но с малко по-различен дизайн. Същото важи и за стола Grass ("Трева") – модел на същата компания Основният замисъл, залегнал и в трите модела, е удобството, което предлагат мебелите, адаптиращи се към тялото. Тяхното основно предимство са гъвкавостта, мекотата и комфорта, напомнящ за магичните години на детството.
www.thedesignblog.org
www.hdk.gu.seНяма коментари


ключови думи
канапе, дизайн, стол, диван, необичайни форми, мебели за сядане, релакс

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg