фирми продукти
представяме
работа
 
Градински проекти: Пеперудена градина с езерце

Тази разноцветна градина е създадена специално за онези градинари, които обичат пеперудите в своя двор и искат да ги привлекат. Растенията са подбрани така, че да разнасят своя аромат, примамващ насекомите с вкусния си нектар. Градината е разпределена по височина, като в задната й част са обособени по-високите растения, а в предната са разположени по-ниските. Сред растенията е обособено и водно съоръжение – езерце, баня за птици или фонтан, в зависимост от това какви детайли с вода харесвате. Водата също е магнит за пеперудите, а и добавя към дизайна на градината щипка свежест и прохлада. Можете да обособите цветната градина с кант от камъчета.

 Градински проекти:Пеперудена градина с езерце

Списък на предложения за растенията
(Забележка:Растенията трябва да се съобразят с мястото, където ще виреят и условията там. Дадените растения са примерни и алтернативни, което означава, че Вие трябва да изберете едно от тях или друго растение по Ваш избор.
ВНИМАНИЕ:Някои от избраните от Вас растения и техните плодове може да са отровни – не яжте плодовете, листата или други части от растения, за които нямате изрична информация, че са напълно безвредни за човека.)

 Градински проекти:Пеперудена градина с езерце

A. Пентас (Pentas lanc eolata) – 3 броя
B. Санвиталия / пълзяща циния/ (Sanvitalia procumbens ‘Sunbini’) – 5 брооя
C. Салвия /градински чай/ (Salvia farinacea ‘Victoria’) – 5 брооя
D. Жълт космос (Cosmos sulfureus ‘Little Ladybird’) – 8 броя
E. Клеоме (Cleome hasslerana ‘Rose Queen’) – 2 броя
F. Титония (Tithonia rotundifolia ‘Torch’) – 3 броя
G. Циния (Zinnia elegans ‘Cut and Come Again’) – 11 броя
H. Циния (Zinnia ‘Profusion’) – 6 броя
I. Тагетес (Tagetes patula ‘Yellow Boy’) – 7 броя


 Градински проекти:Пеперудена градина с езерце A. Пентас  Градински проекти:Пеперудена градина с езерце F. Титония
 Градински проекти:Пеперудена градина с езерце B. Санвиталия  Градински проекти:Пеперудена градина с езерце G. Циния
 Градински проекти:Пеперудена градина с езерце C. Салвия  Градински проекти:Пеперудена градина с езерце H. Циния
 Градински проекти:Пеперудена градина с езерце D. Жълт космос  Градински проекти:Пеперудена градина с езерце I. Тагетес
 Градински проекти:Пеперудена градина с езерце E. Клеоме  


1. Подготовка
При този проект от особена важност е подготовката. Предварително си отговорете на няколко въпроса:
• Разполагате ли с готово място за изпълнение на плана? Схемата показва приблизителната големина на проекта, но Вие можете да увеличите тези мащаби или пък да ги намалите, като спазите съществуващото съотношение и увеличите/ намалите броя на растенията от всеки вид (или пък като премахнете от плана някои растения).
• Изисква ли почвата на терена подобряване? Повечето от избраните растения не са капризни в това отношение, но добре овлажнената почва е отлична среда за тяхното развитие. За да тествате почвата, намокрете един сектор от нея с маркуч и изчакайте 24 часа. След това стиснете с ръката си буца пръст – пръстта трябва да се оформя на топка, но да се рони лесно при натиск. Ако тя става на топка, но не се рони, вероятно пръстта е твърде глинеста, а ако не иска да се оформи в топка – вероятно е твърде песъчлива. И в двата случая почвата изисква подобрение – за целта можете да добавите подходяща торова смес.

 Градински проекти:Пеперудена градина с езерце

2. Създаване на основата
За да очертаете основата можете да използвате градински маркуч, с който да оформите границите на лехите. Когато сте доволни от резултата използвайте абсорбираща се спрей-боя, за да направите по-ясни очертанията. С помощта на остра права лопата окопайте границите, за да оформите ръба на всяка леха.

Ако теренът е покрит с трева имате няколко възможности. Ако секторът е малък, можете да премахнете чимовете с помощта на права лопата (предварително намокрете почвата), а накрая да обработите почвата отдолу. За по-големи терени обаче ръчна орачна машина, с която да обработите тревата, така че тя да бъде смесена с почвата. Така не само ще премахнете чимовете, но и ще обогатите почвата с органични вещества.

Независимо как ще решите да обработите терена, уверете се, че сте обработили почвата на дълбочина поне 15-20 см. След като подготвите мястото, полейте почвата добре и изчакайте няколко дена. Ако през това време се появят бурени ги почистете, а ако използвате за целта химикали проверете върху етикета на препарата колко време трябва да изчакате преди да засадите растенията.

3. Засаждане
Идва времето и на най-забавната част от проекта – засаждането на растенията. Готовите растения (разсад) извадете от саксиите (закупен или засаден предварително) и ги поставете на местата им в лехата. Това ще позволи да видите как ще изглежда лехата и дали има нужда от допълнително донагласяне. Уверете се, че растенията са на подходящо разстояние едно от друго, за да могат да растат и да се развиват нормално.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
градина, градински проект, идеи за градината

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg