фирми продукти
представяме
работа
 
Символите във фън шуй

Наближават празници, ще получим подаръци, а и ние ще избираме. Магазините са пълни с красиви неща, вече на много места се продават и неща, благоприятни според фън шуй. Ще ви разкажем за някои от тях.

Хотей е винаги усмихнато божество с дебело коремче, по което обича да го галят. И въпреки, че е божество, на него не се молят, то просто носи парички и щастие с добрата си усмивка. Обикновено на гърба има торба, в която прибира нашите неприятности, а в ръката държи особена форма - аналог на нашето кюлче злато.

Лотосът
е символ на чистота и израстване на дребните неща. Понеже лотосът, както и водната лилия израства над тинята и разцъфва в красив цвят над водата, именно това олицетворява възкресението, чистота, творческа сила.


Трикрака жаба с монета в устата
Жабата в китайската митология е символ на богатство и безсмъртие. Трикраката жаба е символ на особено богатство. Тя стои върху китайски монети, в очите и светят червени камъчета, в устата и има монета. Счита се, че привлича богатство в дома, магазина, офиса. Може да се сложи близо до входната врата, в сектора на Богатството или до касовия апарат. Легендата гласи "Някога трикраката жаба била зловредно същество. Но веднъж дошъл Буда, победил я и я накарал да обещае, че ще помага на хората. От тогава жабата си плаща за причинените неприятности като изплюва златни монети."

Монети с квадратен отвор и възел на дълголетието
Тези монети са от времето на най-успешната китайска династия Цин и затова и до днес са символ на просперитет. Слагат ги на връзки по 3, 6, 8 или 9 броя. От едната страна на монетите има 4 йероглифа, от другата – две животни. Може да се поставят на папките с документи, в сектора на богатството или за неутрализиране на въздействието на вредоносни звезди според "Школата на летящите звезди". Според тази школа, мястото на 6 броя такива монети през 2008 г. е в северозападния сектор на дома или офиса.
В горната част е възела на дълголетието – символ на тайните на безсмъртието, здравето и вечната младост.

Дракон с перла
Драконът е любим символ във фън шуй. Счита се, че чрез диханието си ражда животворна енергия Ци, даваща живот на всичко живо. Драконът символизира могъщество, мъдрост, доброта, дава сила и защита, носи късмет. Драконът обича перлите и затова се изобразява с перлата на мъдростта в лапите. Може да се сложи в източния сектор.

Слонът е символ на мъдрост и благоразумие. Едно от животните, олицетворяващи сила и защита. Препоръчва се да се постави със задните части към вратата за да ни даде защита. Може да се купи във вид на статуетка от керамика, метал, дърво, кост. Материалът няма значение, но се счита се, че носи щастие ако хоботът му е вдигнат на горе. Старо китайско поверие е, че драгоценният слон е символ на плодовитост на синове.

 Морската костенурка се отличава от сухоземната по по-плоската коруба и плавници вместо крака. Тя е един от четирите небесни защитника на дома. Поставя се обикновено в северния сектор или като защита на гърба на дома или офиса. Слагаме я като символ на дълъг и здрав живот, стабилно повишаване на доходите и подкрепа от влиятелни хора. Може да донесе поддръжка в сделките и късмет в бизнеса.

Използването на символи е най-забавната и лесна част от фън шуй, но според мен това са последните 5% за да постигнем благотворна среда. Преди това има много други по-важни неща. Забавлявайте се с фън шуй символите, те служат по-скоро като предмет, който концентрира нашите желания и който ни радва в тъжни моменти. Тяхната сила идва от вярата на хората в тях. Ако съчетаем използването на символи с визуализация на целите, ефектът ще е много по-голям. Енергията следва мисълта. Затова е изключително важно да подкрепим действията си с правилно вътрешно състояние.

Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
празници, символи, фън шуй, предмети, ефекти, енергия, съвети, вътрешно състояние

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg