фирми продукти
представяме
работа
 
Лампа с часовников механизъм

Обикновено асоциираме механизмите за навиване с часовниците и будилниците. Или поне така беше досега, преди появата на тази необикновена настолна лампа, която свети с помощта именно на такъв механизъм. Една страхотна идея, хрумнала на дизайнерката Yuko Taguchi.

Механизмът работи изключително лесно – при нужда от светлина осветителният уред трябва да бъде навит с помощта на големия ключ отстрани, а когато светлината вече не е необходима просто трябва изключите таймера. Лампата ще свети дотогава, докато ключът се върне в своята първоначална позиция. Основният източник на захранване на уреда е генератор с пружинен механизъм, състоящ се от разтегливи стоманени пружини. Оттам мощността се предава на малко акумулаторче, което произвежда електричеството за светлината.Лампата е създадена, за да реши някои често срещани проблеми в ежедневието. Така например, с нейна помощ могат да бъдат спестени средства за електричество. Механизмът може да бъде особено подходящ за хора, които обичат да четат преди лягане, но често заспиват по време на четенето, оставяйки осветлението включено. В този случай е необходимо само да бъде нагласен вграденият таймер, показващ времето, в което лампата ще свети. Тези качества на осветителния уред го правят много полезен и за детската стая, ако детето се страхува да заспи на тъмно. Лампата би била от полза и в случай, че електричеството внезапно спре.

За съжаление съществува неяснота по въпроса колко точно трябва да бъде навивана лампата, за да свети достатъчно дълго и колко е максималният период на светене. Така или иначе, проблемът с недостатъчното време при по-дълга работа може да бъде решен изключително лесно, тъй като лампата работи и на електричество.


www.hulgerisation.comНяма коментари


ключови думи
лампа, часовников механизъм, дизайн, светлина, навиване с ключ, пестене на електричество

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg