фирми продукти
представяме
работа
 
Градинка от стара винена бъчва

Вижте как можете да оформите компактна и нестандартна градинка, като използвате за целта стара бъчва за вино. Градинката е етажирана така, че да можете да разположите растенията на няколко нива. Това ще спести от пространството в двора, градината или терасата, и ще Ви даде възможност да оформите комбинация от няколко вида зеленина.

 Градинка от стара винена бъчва

Ето го и вдъхновението за проекта – саксия за растения, изработена от бъчва, изрязана на етажи и оформена на сектори. Цената на оригиналният аксесоар е почти 300 щатски долара, което е доста висока цена за такъв продукт. За сметка на това направеният от Вас аксесоар ще Ви струва в пъти по-евтино от оригинала.

 Градинка от стара винена бъчва

 Градинка от стара винена бъчва


Необходими материали:

* стара дървена бъчва за вино, срязана надве
* дървени дъски
* ножовка за ажурна резба
* циркуляр (ако не разполагате с необходимите инструменти, можете да поръчате на дърводелец да Ви нареже детайлите от дървесина)
* дрелка
* мерителна рулетка
* винтове за дърво
* канап


Инструкции:

1. Разделете бъчвата на три части, като използвате канапа. Отбележете с молив местата, на които трябва да отрежете детайла, за да оформите три нива.

 Градинка от стара винена бъчва

2. Измерете бъчвата на височина и отбележете с молив линията, по която трябва да изрежете дървесината, за да оформите етажите. Отбележете местата на 30 сантиметра от ръба и на още 15 сантиметра от първия знак.

 Градинка от стара винена бъчва

3. Използвайте ножовка за ажурна резба, за да срежете бъчвата през дъгите. За металните обръчи ще трябва да използвате специално острие. Уверете се, че по време на рязането обръчите в долната част на бъчвата остават стабилни.

 Градинка от стара винена бъчва

4. Когато направите срезовете, измерете разстоянията между осите на дъгите на двете нива. Срежете дъски с тези размери – дължина и ширина, и ги монтирайте към дъгите с винтове за дървесина. Целта е да затворите двете нива и да оформите етажите на детайла.

 Градинка от стара винена бъчва

5. Върху дъното на бъчвата направете няколко дренажни отвора. За да оформите всяко ниво с разделители, използвайте дървени дъски, които може и да са вече употребявани, например от стара ограда.

6. Когато основните нива са оформени, създайте триъгълните сектори. Използвайте циркуляр, за да срежете дъските под ъгъл, за да ги монтирате по-лесно. Използвайте винтове за дърво, за да монтирате дъските към основата. Трябва да оформите общо три триъгълника с три размера.

 Градинка от стара винена бъчва

Напълнете бъчвата-саксия с почвена смес, така че тя да достигне до всички нива на аксесоара. Засадете желаните растения в секторите.

 Градинка от стара винена бъчва

 Градинка от стара винена бъчва

 Градинка от стара винена бъчва


Източник: centsationalgirl.com







2 юли 2011 23:47 | страхотна идея!
От: В. тимнева
Вече го направихме в къщи.... С благодарност!
1 юли 2011 14:01 | Хитро
От: Maria ivanova
Много е хитро и почти без пари може да се направи
1 юли 2011 09:29 | Красота "без пари"!
От: Евгени
Много оригинално и красиво!И то,кажи-речи,за без пари!
1 юли 2011 08:23 | Оригинално!
От: Велкова
Идеята много ми хареса. Благодаря, че споделихте!
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
градинка, саксия за растения, винена бъчва, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg