фирми продукти
представяме
работа
 
10 полезни приложения на кухненските кърпи

Кухненските кърпи са полезен аксесоар за всеки дом – те служат за почистване и подсушаване, перат се лесно и могат да се използват многократно. Вижте някои полезни приложения на тези аксесоари, някои традиционни, а други – не толкова.

 10 полезни приложения на кухненските кърпи

За тези проекти можете да използвате обикновени и едноцветни кухненски кърпи, но ефектът ще е по-голям, ако купите няколко аксесоара с цветни щампи, геометрични шарки или пък ботанически детайли. Така ще се вдъхновите допълнително да изпробвате някои от тези идеи за употреба на многофункционалните кухненски кърпи.


1. Бърза кухненска престилка – ако разполагате с достатъчно голяма кухненска кърпа, тя винаги може да се превърне в практична и функционална престилка, която ще опази дрехите Ви при чистене и готвене. Само трябва да я захванете под колана на панталона си или да я захванете с няколко безопасни игли към дрехите си. Тази престилка е особено практична при миене, тъй като можете да избърсвате ръцете си периодично в нея.

 10 полезни приложения на кухненските кърпи


2. Изкуство в рамка – използвайте красиви мотиви от старите кърпи, които вече са повредени и неизползваеми, за да ги превърнете в изкуство за стените в дома си. За целта изрежете мотивите, опънете ги добре и ги залепете върху твърда основа, за да ги поставите в рамка.

3. Основа при сервиране
– когато поднасяте чай или кафе, или пък закуска на своите гости, поставете върху подносите по една цветна кухненска кърпа, като я разположите напречно. Това не само ще Ви помогне да почистите по-лесно трохите и разлетите течности, но и ще създаде приятен акцент.

4. Кърпа за сушене на зеленина – измийте и подсушете зеленината – подправки, билки, и ги завийте в кухненска кърпа. Оставете ги на сухо и проветриво място, без достъп на пряка слънчева светлина, докато изсъхнат. По същия начин можете да използвате кърпите, за да увивате подправки и сушени плодове, както и да пакетирате кръгли курабийки. Подредете съдържанието и завържете двата края на кърпите.

 10 полезни приложения на кухненските кърпи


5. Подплатете кутията с бисквити
– сервирането на вкусотии трябва да става с финес, затова подредете бисквитите върху тавичка или поднос, върху предварително поставена кухненска кърпа в ярки цветове и мотиви. Когато искате да ги съхраните пресни за по-дълго време, загърнете ги с горната част на кърпата директно в съда. По същия начин можете да сервирате нарязан хляб или печени хлебчета.

 10 полезни приложения на кухненските кърпи


6. Възглавничка от кухненски кърпи
– кърпите от всякаква материя са чудесна възможност да създадете ефектни декоративни възглавнички. Навийте кърпите на руло или пък поставете в нея мек пълнеж, за да оформите рулото. Пришийте двата края, а ако е необходимо предварително пришийте от двете страни по едно кръгло парче тъкан, зашити към основната материя.

 10 полезни приложения на кухненските кърпи


7. Направете подарък
– цветните кухненски кърпи са практична опаковка за подаръци за приятели и познати, особено ако те са за запалени по  кулинарията. Можете да купите две кухненски кърпи в два цвята и да увиете в тях готварска книга – завържете с декоративна панделка и подарете комплекта от практични аксесоари.

 10 полезни приложения на кухненските кърпи


8. Безопасно сервиране
– сгънете надве кухненска кърпа и прокарайте двата й края през дръжките на съда за сервиране на храната. Така сервирането ще е безопасно за Вас и за масата, а и ще е красиво и ефектно.

 10 полезни приложения на кухненските кърпи


9. Салфетки за хранене
– кухненските кърпи, особено в комплект, могат да се превърнат в чудесни салфетки за хранене, съчетани с подложки за чиниите и декоративни поставки за съдовете с храна.

 10 полезни приложения на кухненските кърпи


10. Детайл към бутилката за вино – изненадайте гостите си, като ги почерпите с чаша вино, налято от бутилка, красиво опакована с цветно щампована кухненска хартия. С такъв детайл можете да подарите бутилка вино на своите домакини, на които отивате на гости, като завържете кухненската кърпа с декоративна панделка.

 10 полезни приложения на кухненските кърпи


Източник: curbly.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, аксесоари, креативни проекти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg