фирми продукти
представяме
работа
 
Практично кучешко легълце от... стар куфар

За да не се налага да чистите козината на своя домашен любимец – куче или коте, от мебелите в дома си, създайте му специално място, което да е само за него. За да не харчите твърде много пари за това, можете да си го направите сами, като използвате стар и вече непотребен куфар. Вместо да изхвърлите куфара, добавете няколко детайла и създайте аксесоар по свой вкус и желание. Като добавка можете да ушиете практична възглавничка за лягане, като изберете смаи цвета и щампите, за да пасват те на Вашия интериор.

Практично кучешко легълце от... стар куфар

За проекта можете да използвате всеки куфар, стига той да е с твърда външна част – направена от пластмаса, дърво или метал. Меката външна част няма да може да бъде достатъчна основа за крачетата и за тежестта на животното.

Практично кучешко легълце от... стар куфар


Необходими материали:


* стар куфар
* отвертка
* чамови летви 1х4
* гайки за дърво от типа T-nut
* четири дървени крачета за мебели
* дрелка
* възглавничка с пълнеж, ушита спрямо размерите на куфара

Практично кучешко легълце от... стар куфар


Инструкции:


1. Демонтирайте всички винтове по куфара, които са свързани със заключването и затварянето. Така че разполагате с две отделни половинки, които можете да превърнете в два аксесоара.

Практично кучешко легълце от... стар куфар

2. Отделете двете части една от друга, а за леглото използвайте долната част, която обикновено е по-здрава. Горната част можете да използвате за подобен проект.

Практично кучешко легълце от... стар куфар

3. Измерете дължината на основата, като мерите вътрешната част. Спрямо тези размери срежете от дървените летви две парчета. С дрелката направете отвори в летвите, на 2.5 сантиметра от краищата. Поставете в отворите гайките, с широката част нагоре, и ги изравнете с повърхността на летвите. Вижте изображението, за да се ориентирате какво представляват тези гайки.

Практично кучешко легълце от... стар куфар

4. Поставете двете летви вътре в основата, като разположите монтираните в тях гайки на 7.5 сантиметра от ръбовете на куфара. Задръжте летвите, леко обърнете основата и отбележете с молив местата, на които трябва да пробиете външната част на куфара.

Практично кучешко легълце от... стар куфар

5. Спрямо отбелязаните с молив точки пробийте с дрелката четири отвора върху дъното на основата. Четирите отвора трябва да са в четирите ъгъла на куфара, на равни разстояния от тях. Те трябва да са добре изравнени с местоположенията на винтовете от вътрешната страна.

Практично кучешко легълце от... стар куфар

Тези отвори са за дървените крачета – те разполагат с винтове, които се вместват откъм дъното и пасват в специалните T-nut гайки.

6. Във всеки отвори  монтирайте по едно краче, като внимателно напасвате винтовете им с гайките. С едната ръка завинтвайте, а с другата задържайте дървените летви от вътрешната страна на куфара. Завъртането трябва да става в посока надясно, докато гайките се застопорят.

Практично кучешко легълце от... стар куфар

Не се безпокойте за неугледния вид на вътрешността на куфара – тези детайли ще бъдат скрити от възглавницата за лягане.

Практично кучешко легълце от... стар куфар

7. Възглавниците дават възможност да изберете основните цветове на аксесоара, като от Вас зависи не само тъканта, която ще изберете, но и пълнежът, и дебелината. Поставете възглавницата във вътрешността на основата, като я разпределите равномерно. Ако тя е малко по-голяма от куфара, ще пасне по-добре в него и ще уплътни пространствата.

Практично кучешко легълце от... стар куфарИзточник: houzz.comНяма коментари


ключови думи
идеи за дома, практичен аксесоар, креативен проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg