фирми продукти
представяме
работа
 
6 лесни идеи за съхранение на вещите у дома

Ако никога нямате достатъчно място у дома за всички вещи и вечно търсите нещо, забутано по шкафовете, ето няколко идеи как да организирате по-лесно вещите си.


1. Практични торби на закачалка

6 лесни идеи за съхранение на вещите у дома

Можете да използвате тези практични торби при почистване, за прането или за съхранение на аксесоарите в антрето. За целта можете да си ги ушиете от парче плат или да използвате стари калъфки за възглавници. По отворения ръб на торбите направете подгъв и прокарайте шнур – той ще затваря отворите и ще можете да го използвате за окачване. За да разпределите прането, можете да окачите в дрешника или в пералното помещение две торби – за бели и за цветни дрехи.


2. Перфектен аксесоар за банята


6 лесни идеи за съхранение на вещите у дома

Можете да направите този практичен аксесоар, прикачен към завесата за баня, така че да съхранявате всякакви вещи – четки, шампоани, играчки, гъби, козметика. Можете да ушиете нова завеса или да пришиете към тази, която сте поставили в банята си, мрежеста подплата от непромокаем материал. Мрежестият аксесоар ще държи аксесоарите, без да задържа влага, тъй като водата ще се стича през миниатюрните му дупчици. За да направите подплатата, измерете ширината и дължината на завесата и изрежете парче със същите размери от избраната материя. Пришийте няколко джобчета, а в горната част на всеки от тях добавете ластичен кант, леко набран по протежението на ръбовете. Така предметите ще се задържат в джобовете, без да деформират значително аксесоара. Пришийте по периферията на завесата така създадената подплата.


3. Аксесоар за канапето във всекидневната стая

6 лесни идеи за съхранение на вещите у дома

Добавете този лесен за направа аксесоар, за да съхранявате вещите, които използвате редовно, на ръка разстояние, без да се налага да ставате от канапето. За целта използвайте старо одеяло – към него пришийте няколко джобчета, като можете да направите и голям джоб с цип, който се отваря хоризонтално или вертикално. Аксесоара можете да освежите с апликации или цветни кантове, като изберете цветове, които присъстват в интериорите. Захванете одеялото към гърба или страничните подпори на канапето или фотьойла, за да знаете при нужда къде са Вашите вещи – книги, бутилки с вода, очила, одеяла, списания и прочее.


4. Висяща система за организация

6 лесни идеи за съхранение на вещите у дома

Тази система от няколко джобчета, създадени от мушама, може да се окачи върху вратата на всяка стая – детската, кабинета или всекидневната. За целта монтирайте няколко метални лоста за окачване на кърпите и окачете на тях джобчетата. Самите джобчета направете от по две правоъгълни парчета мушама, пришити или захванати с цип. В горната част на всеки джоб добавете по три ивици, които се закопчават с копче за окачване на лостчетата. В джобчетата можете да поставяте играчки, книги и прочее.


5. Компактен бебешки комплект


6 лесни идеи за съхранение на вещите у дома

Създайте практичен комплект за пътуване, който да събере всякакви вещи, необходими за грижата за бебето – чорапки, пелени, дрехи, одеялца, биберони и прочее. За целта ушийте дълга ивица плат с две страни, като от вътрешната страна пришийте джобчета. Добавете дълги ивици тъкан, с които да захванете вещите, навити на рула или втъкнати в джобчетата. Комплектът се навива на руло и връзките се завързват стегнато.


6. Торбички за сапуна

6 лесни идеи за съхранение на вещите у дома

Вместо обикновена гъба за баня или кесия, използвайте тези лесни и практични торбички за сапуна. Ушийте ги от микрофибърна или хавлиена тъкан във формата на ръкавичка, и добавете шнур за окачване. Поставете вътре сапуна – когато аксесоарът е сух, той може да се използва като сапуниерка, а при къпане може да се превърне в чудесна кесия за търкане.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, аксесоари, практични идеи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg