фирми продукти
представяме
работа
 
6-те най-абсурдни сгради в света

Никой не твърди, че архитектите са безгрешни. Дори и най-великите от тях. Понякога проектираните от тях сгради са изключително непрактични, абсурдни или пък просто изглеждат смешно. Кои са най-абсурдните от тях? Този въпрос няма напълно еднозначен отговор, но ние предлагаме на Вашето внимание кратък списък с "номинирани" постройки.

1. Кметството в гр. Селебрейшън, Флорида, САЩ

Филип Джонсън вероятно е решил да се помайтапи с класическата архитектура, проектирайки тази сграда, изградена върху безброй много колони. Единственото, което остава за нас, наслаждавайки се на неговото творчество, е да се посмеем тихичко.

2. "Куполът на хилядолетието" (The Millennium Dome), Гринуич, Англия

Проектирана като едногодишна временна постройка, "Куполът на хилядолетието" бе обречен да се асоциира с истеричната паника, която съпътстваше смяната на века и хилядолетието. За архитектът Ричърд Роджърс "Куполът" се превръща в едно голямо разочарование, което освен всичко останало, изглежда изключително смешно.


3. Музеят на изкуството на Хърбърт Ф. Джонсън (The Herbert F. Johnson), Университетът Корнуел (Cornell University)


Архитектът на сградата Йео Минг Пей е поставил няколко масивни бетонни плочи в средата на живописна планинска картина. Според някои критици музеят е един самоуверен и откровен проект. Други просто поклащат глава безмълвно.


4. Пирамидата пред Лувъра, Париж

Йео Минг Пей нанася повторен удар със своята стъклена пирамида пред парижкия музей. Пирамидата определено би изглеждала зашеметяващо, но поставена на друго място и в друг контекст, защото определено изглежда странно близо до Ренесансов дворец.

5. "Къщата Фарнсуърт" (Farnsworth House)

Стъклената къща, създадена от Майс ван дер Рох (Mies van der Rohe) специално за Едит Фарнсуърт несъмнено е една много красива постройка. Но някой би ли могъл всъщност да живее в нея? Вие бихте ли?

6. Сингапурската еспланада (кей)


Тази сграда събужда основно асоциации с таралеж или бодливо прасе.Няма коментари


ключови думи
Никой не твърди, че архитектите са безгрешни. Дори и най-великите от тях. Понякога проектираните от тях сгради са изключително непрактични, абсурдни или пък просто изглеждат смешно. Кои са най-абсурдните от тях? Този въпрос няма напълно еднозначен отговор, но ние предлагаме на Вашето внимание кратък списък с номинирани постройки.

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg